DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.144.970,95 0,35%

Almanya'da İltica Talebinde Bulunanlar İçin Yeni Güvenlik Tedbirleri

Alman hükümeti, iltica başvuruları için yeni güvenlik önlemleri aldığını açıkladı. Uygulamalar, bıçak yasağı ve sosyal yardımların kesilmesini içeriyor.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 20:26
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 20:26

Almanya'da İltica Talebinde Bulunanlar İçin Yeni Güvenlik Tedbirleri

Almanya'dan Yeni Güvenlik Önlemleri

Almanya, Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti koalisyonunun, Solingen'de yaşanan bıçaklı saldırının ardından iltica talebinde bulunanlar için yeni güvenlik tedbirleri getirdiğini duyurdu.

İçişleri ve Adalet Bakanlarından Açıklama

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, saldırının ülke için büyük bir şok yarattığını belirtti. Faeser, iltica süreçlerinde güvenliği artıracak önlemlerin yanında ek tedbirler almak için sonraki hafta eyalet ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya geleceğini ifade etti.

Yeni Silah Yasası ve Güvenlik Önlemleri

Yeni düzenlemeler arasında, kamuya açık alanlarda bıçak taşıma yasağı ve sustalı bıçakların kullanımı yasaklanacak. Ayrıca, tren istasyonlarında bıçak taşınmasını yasaklama yetkisi eyaletlere devredilecek.

Yapay Zeka Kullanımı

Güvenlik birimlerine, şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi için internette yüz tanıma işlemlerinde yapay zeka kullanma imkanı verilecek.

Kimlik Tespiti ve Sosyal Yardımlar

Alman hükümeti, ilticada bulunanların kimliklerinin belirlenmesi amacıyla biyometrik karşılaştırmalar gerçekleştirecek. Dublin Anlaşması gereği diğer AB ülkelerinin sorumlu olduğu sığınmacılara sosyal yardımlar kesilecek.

Solingen'deki Saldırı ve Sonuçları

23 Ağustos'ta Solingen'de düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişken, 8 kişi yaralanmıştı. Saldırının şüphelisi olarak tutuklanan Suriye vatandaşı, mahkemeye çıkarıldı.

Alman hükümeti, güvenlik ve iltica alanında alınan bu yeni tedbirleri parlamentoya sunmayı planlıyor.