DOLAR
34,23 0,03%
EURO
37,9 -0,11%
ALTIN
2.927,26 -0,08%
BITCOIN
2.078.235,8 0,36%

Almanya, İran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına Çağırdı

Almanya, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kınamak amacıyla Berlin Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına davet etti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 16:39
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 16:39

Almanya, İran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına Çağırdı

Almanya, İran'ın Berlin Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına Davet Etti

Almanya, İran'ın Berlin Büyükelçisini, İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları dolayısıyla Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, Berlin'de basın toplantısı düzenleyerek durumu açıkladı. Fischer, Büyükelçi'nin şehir dışı olduğunu ve maslahatgüzarın bakanlığa geldiğini belirtti.

İran'a Yönelik Kınama ve Yaptırımlar

Fischer, "İran'ın İsrail topraklarına yönelik saldırısını en güçlü şekilde kınadığımızı ve bu saldırının hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini tekrar vurguladık." dedi. Ayrıca, İran'a, müttefikleri dahil olmak üzere başka saldırılardan kaçınması için çağrıda bulunduklarını kaydetti.

Yaptırımlar ve Diplomatik Görüşmeler

İran'a yönelik yaptırımlar konusunda bir soruya yanıt veren Fischer, "Bu konuda bir dizi tedbirden oluşan bir alet kutusuna sahibiz ve Avrupa ile uluslararası ortaklarımızla birlikte bunu değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

Almanya ve İttifak Ülkeleri Arasındaki İletişim

Ayrıca, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un ABD'li, İngiliz, Fransız ve İtalyan mevkidaşlarıyla bugün telefon görüşmesi gerçekleştireceğini belirtti.

İsrail ve Birleşmiş Milletler Gerilimi

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen adam" ilan etmesine ilişkin yorumda bulunan Fischer, "Bu adımın pek de faydalı olduğunu düşünmüyorum. Daha az görüşmeye değil, daha fazlasına ihtiyacımız var ve diyalog kanallarından mahrum kalmamalıyız." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.