DOLAR
34,21 0,11%
EURO
37,03 0%
ALTIN
3.004,24 -0,35%
BITCOIN
2.302.843,03 0,58%

Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın Temeli Atılıyor

Adalet Bakanı Tunç, yeni projelerle adli tıp kapasitesini artıracaklarını duyurdu. Temel atma töreni yarın gerçekleşecek.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:32
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:32

Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın Temeli Atılıyor

Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın Temeli Atılıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı binasının temelinin yarın atılacağını duyurdu. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, "Adli Tıp Kurumuyla ilgili fiziki kapasiteyi daha da yükseltecek yeni projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Yeni Bina ile Altı Birim Hizmet Verecek

Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Morg İhtisas Daire Başkanlığı, Kimya İhtisas Daire Başkanlığı, Biyoloji İhtisas Daire Başkanlığı, Trafik İhtisas Daire Başkanlığı ve Fizik İhtisas Daire Başkanlığı olmak üzere toplam 6 birimden oluşacak. İnşaat alanı 43 bin 695 metrekare olan 4 katlı bina, 147'si kapalı olmak üzere toplam 379 araçlık otoparka sahip olacak.

Adli Tıp Biliminin Önemi

Bakan Tunç, adli tıp biliminin yargının gerçeği arama sürecindeki kritik rolüne değinerek, "Adli Tıp Kurumu, maddi gerçeği ortaya çıkararak adalet terazisini dengelemekte önemli bir görev üstleniyor" şeklinde konuştu. Tunç, adli tıbbın sağladığı kanıtların, aydınlatılmamış olayları açığa çıkarttığını, suçluların hak ettiği cezayı alırken masumların da özgürlüklerine kavuştuğunu vurguladı.

Adalet Teşkilatının Ayrılmaz Bir Parçası

"Herkes adli tıbbın adalet terazisinde eşit olarak yer alır, çünkü adli tıp tarafsızdır. Üzerine düşeni yaparak sadece gerçeği bulmak ve adaletin terazisini dengelemekle yükümlüdür" diyen Tunç, adli tıbbın yalnızca ceza hukuku alanında değil, özel hukuk uyuşmazlıklarında da büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. 200 yıla yaklaşan tarihi ile Adli Tıp Kurumu, her geçen gün artan kapasitesiyle delillerin kesinleştirilmesinde adalet teşkilatının vazgeçilmez bir parçası olmaya devam etmektedir.