DOLAR
34,2 0,07%
EURO
37,39 0,12%
ALTIN
2.882,27 -0,45%
BITCOIN
2.060.290,5 0,29%

Ankara'da Diplomasi Geçmişi Konferansı

Polonya Büyükelçiliği'nde düzenlenen konferansta Türkiye-Polonya diplomatik ilişkileri ele alındı.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 16:19

Ankara'da Diplomasi Geçmişi Konferansı

Ankara'da Diplomasi Geçmişi Konferansı

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliğinde "Ankara'ya Gelen ve Ankara'dan Giden İlk Elçiler" başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansın Ayrıntıları

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Maciej Lang ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe; Dışişleri Bakanlığı Orta Avrupa, İskandinavya ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcısı Ali Tolga Kaya, Atatürk Araştırma Merkezinden (ATAM) Doç. Dr. Güner Doğan, çeşitli akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Diplomatik İlişkilerin Önemi

Büyükelçi Lang, katılımcılara hitap ederek, uluslararası ilişkilerde tarih bilgisinin önemine vurgu yaptı. Türkiye ile Polonya'nın diplomatik ilişkilerinin köklü geçmişine değinen Lang, bu tarihin araştırılmasının gerekliliğini ifade etti.

Tarihi Bağlar ve Gelecek Vizyonu

Kaya, konferansın Türkiye ile Polonya arasındaki tarihsel bağları gözler önüne sermek açısından yadsınamaz bir öneme sahip olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki pozitif ilişkilerin gelecekte daha da güçlenmesinin amaçlandığını dile getirdi. Kaya, konuşmacılara katkıları için teşekkür etti.

Akademik Bakış Açısı

Doğan ise, Türkiye ile Polonya ilişkilerinin tarihsel süreci üzerine derinlemesine bilgiler sunarak, dinleyicilerin dikkatini çekti.