DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.129.073,34 0,4%

Ankara'da Telefon Dolandırıcılarına Yönelik Operasyon

Ankara'da gerçekleştirilen operasyonda 17 şüpheliden 9'u tutuklandı; dolandırıcılık yöntemleri ve detaylar ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 09:02
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 09:02

Ankara'da Telefon Dolandırıcılarına Yönelik Operasyon

Ankara'da Telefon Dolandırıcılığı Operasyonu

Son günlerde artan telefon dolandırıcılığı vakalarına karşı Ankara merkezli 8 ilde gerçekleştirilen geniş kapsamlı bir operasyonda, toplamda 17 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet güçleri, gözaltına alınan şahısların 9'unun tutuklanmasına karar verdi.

Şüphelilerin Yöntemleri

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği, Diyarbakır'da kendilerini "polis" ya da "savcı" olarak tanıtan dolandırıcıların, vatandaşlara "Hakkınızda terör örgütü soruşturması var." diyerek dolandırıcılık yaptıkları ihbarı üzerine harekete geçti.

İki ay süren teknik ve fiziki takip sonucu, şüphelilerin sık sık hat değiştirdiği ve sahte telefon hatları kullandığı tespit edildi. Dolandırıcıların, mağdurları şu yöntemlerle manipüle etmeye çalıştığı belirlendi:

  • "Operasyon yapılacak."
  • "Paralarınızın seri numarası alınacak."
  • "Hesabınızı FETÖ ele geçirdi."
  • "Adınıza hesaplar açıldı."
  • "Örgüt, adınıza kimlik çıkarttı."

Operasyonun Detayları

Yapılan operasyonlar sonucunda Ankara, İstanbul, Mersin, Hatay, Antalya, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ'daki çeşitli adreslerde arama yapıldı. Bu aramalarda, çok sayıda telefon ve SIM kart ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada yapılan değerlendirmelerde, 9 şüpheli tutuklandı, diğer 8 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin, para taşıyan çantaları bir araçtan diğerine geçirdiği ve bu yöntemle dikkat dağıtmaya çalıştıkları da belirlenmiş durumda.