DOLAR
34,14 0,18%
EURO
37,76 0,21%
ALTIN
2.917,51 0,25%
BITCOIN
2.070.722,86 0,47%

Antalya'da Tedavi Edilen Caretta Carettalar Doğaya Döndü

Antalya'da tedavi edilerek iyileşen iki caretta caretta denizle buluşturuldu.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 13:53
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 13:53

Antalya'da Tedavi Edilen Caretta Carettalar Doğaya Döndü

Antalya'da Caretta Carettalar Denize Bırakıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, tedavi süreci tamamlanan iki caretta caretta, denizle buluşturuldu. Nesli tükenme tehdidi altında olan bu deniz kaplumbağaları, balık ağı ve misina nedeniyle yaralanmıştı.

Tedavileri Sonunda Yeniden Doğaya Kavuştu

İyileşen caretta carettaların denizle buluşması Boğaz mevkisinde gerçekleştirildi. Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, açıklamada bulundu: "Dişi caretta carettayı sırtına taktığımız cihazla takip edeceğiz. Bu sayede deniz kaplumbağalarının yuvalama alanlarını daha iyi anlayacağız."

Akdeniz Üzerine Yeni Araştırmalar

Prof. Dr. Kaska, denizlerimizdeki yeri ve kışlama noktaları hakkında eksik bilgiler olduğunu vurgulayarak, çalışmalar sayesinde bu eksikliklerin giderileceğini belirtti. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval, daha önce eksikliği hissedilen bir rehabilitasyon merkezinin, Pamukkale Üniversitesi ile ortaklık kurarak iki hafta önce açıldığını açıkladı.

Son iki hafta içerisinde, DEKAMER ve Akdeniz Fokları, Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği'nde rehabilite edilen deniz kaplumbağalarının, kontrollerinin tamamlandığı ve doğal yaşam alanlarına geri bırakıldığı belirtildi.