DOLAR
34,24 0,04%
EURO
37,1 -0,18%
ALTIN
3.012,46 -0,61%
BITCOIN
2.288.310,14 1,28%

Antalya'da Turist Rehberlerine Şehir Tarihi Araştırmaları Eğitimi

Antalya'da düzenlenen konferansta, turist rehberlerine şehir tarihi araştırmalarında bilimsel yöntemler öğretildi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 18:23
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 18:23

Antalya'da Turist Rehberlerine Şehir Tarihi Araştırmaları Eğitimi

Antalya'da Turist Rehberlerine Yönelik Eğitim Semineri

Antalya'da, turist rehberlerinin şehir tarihi araştırmalarında bilimsel yöntemler kullanabilmeleri için bir konferans düzenlendi. Bu etkinlik, Antalya Rehberler Odası ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Antalya Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konferansa Katılan Uzmanlar

Konferansta, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Diren Çakılcı, rehberlere ve turizm rehberliği ile tarih bölümü öğrencilerine önemli bilgiler aktardı. Çakılcı, şehir tarihi araştırmalarındaki yaklaşım ve yöntemleri katılımcılarla paylaştı.

Bilimsel Yaklaşımın Önemi

Doç. Dr. Çakılcı, toplantıda yaptığı konuşmada, rehberlerin profesyonel hayatlarında doğru kaynak ve yöntemleri kullanarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Çakılcı, "Amacımız rehberlerimize şehir tarihi araştırmalarında bilimsel metodoloji konusunda bir bakış açısı kazandırmak" dedi.

Rehberlerin Rolü ve Vizyon Geliştirme

Antalya Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçın Yalçınkaya, turist rehberliğinin çok disiplinli bir yapı olduğunu belirtti. Yalçınkaya, rehberlerin araştırma yapma yöntemlerinin önemine dikkat çekerek, "Şehirlerin tarihi, ekonomik boyutları ve kültürel katmanları hakkında tüm bilgileri aralarındaki ilişki ile birlikte sunabilmek için bu eğitimi kritik buluyoruz" açıklamasında bulundu.

Antalya'nın Zengin Kültürel Mirası

Antalya, yalnızca deniz turizmi ve lüks otelleriyle değil, zengin tarihsel dokusu ve çok sayıda antik kentiyle de dikkat çekiyor. Bu kapsamda, şehirdeki kültürel katmanların doğru bir şekilde anlaşılması için düzenlenen bu tür eğitimler büyük önem taşıyor.