DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.134.356,41 -0,99%

Araştırmacı Yazar Ali Haydar Öztürk Hayatını Kaybetti

Türk Ruhu dergisinin sahibi rapor edilene göre Ali Haydar Öztürk, Aydın'daki hastanede vefat etti. Cenazesi yarın defnedilecek.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 15:01
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 15:01

Araştırmacı Yazar Ali Haydar Öztürk Hayatını Kaybetti

Araştırmacı Yazar Ali Haydar Öztürk'ün Vefatı

Ali Haydar Öztürk, ünlü Türk Ruhu dergisinin kurucusu ve araştırmacı yazar, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 93 yaşındaki yazar, Türk edebiyatına önemli katkılarda bulunmuş bir isim olarak tanınıyordu.

Cenaze Namazı Bilgileri

Öztürk'ün cenaze namazı yarın Aydın İl Müftülüğü Külliye Camii'nde ikindi namazını müteakip gerçekleştirilecek ve ardından Safiye Sultan Türbesi Mezarlığı'na defnedilecektir.

Ali Haydar Öztürk'ün Hayatı ve Faaliyetleri

1931 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelen Ali Haydar Öztürk, eğitim hayatının ardından ticaretle uğraşmış ve birçok firmada yöneticilik yapmıştır. Lise döneminde Büyük Doğu dergisinden etkilenerek İstanbul'a gitmiş ve Necip Fazıl Kısakürek'in yayımladığı derginin çıkarılmasında önemli rol oynamıştır.

1968'de çeşitli şehirlerde konferanslar vermeye başlayan Öztürk, 1997'de Aydın'a yerleşerek Kültür ve Sanatta Aydın ve İdare dergilerinin genel koordinatörlüğünü üstlenmiştir. Ayrıca Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği ile Menderes Yüksek Öğretim ve Bilim Vakfı'nın kurucularındandır.

Öztürk, yazılarını Bugün, Mücadele, Milli Gazete ve Yeni Şafak gibi yayınlarda kaleme almış, kendi çıkardığı Türk Ruhu dergisinde de eserlerine yer vermiştir.

Türk Ruhu Dergisi

Ali Haydar Öztürk tarafından 15 Aralık 1957'de kurulan Türk Ruhu dergisi, önemli bir edebi platform olmuştur. İlk iki sayısı 15 günlük, sonraki sayıları ise haftalık olarak yayımlanmıştır. Derginin yazarları arasında dönemin önde gelen isimleri bulunmaktaydı.

Öztürk, derginin ilk sayısında kaleme aldığı "Davet" başlıklı yazısında, Türkiye'nin milli kimliğini bulma ve geliştirmenin önemini vurgulamış, tüm bireyleri fen ve kültürde birleşmeye davet etmiştir. Bu vefat, edebiyat dünyasında büyük bir kayıp olarak görülmektedir.