DOLAR
34,19 -0,09%
EURO
37,93 0,49%
ALTIN
2.913,33 -0,63%
BITCOIN
2.170.280,49 0,52%

Arkansas Eyaleti, YouTube'a Zihin Sağlığı Sorunları Nedeniyle Dava Açtı

Arkansas eyaleti, YouTube'u gençler üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle mahkemeye verdi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:58
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:58

Arkansas Eyaleti, YouTube'a Zihin Sağlığı Sorunları Nedeniyle Dava Açtı

Arkansas Eyaletinin YouTube'a Açtığı Dava

Amerika Birleşik Devletleri'nin Arkansas eyaleti, YouTube ve ana şirketi Alphabet'i zihin sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle mahkemeye verdi. Eyalet, YouTube'un gençler arasında bağımlılığı artırdığı ve zihinsel sağlık sorunlarını derinleştirdiği iddialarını öne sürdü.

Dava Dilekçesi ve İddialar

Eyalet Başsavcılık Ofisi, YouTube hakkında eyalet mahkemesinde bir dava açarak, platformun ticari uygulamaları ve kamu yararı yasalarını ihlal ettiğini savundu. Dilekçede, YouTube'un bağlılık yarattığı ve Arkansas'ın gençler için sunduğu zihinsel sağlık hizmetlerine büyük maliyetler getirdiği belirtildi.

Gençlerin Zihinsel Sağlık Sorunları Artıyor

Dava dilekçesinde, "Sonuç olarak, gençlerin zihinsel sağlık sorunları sosyal medyanın, özellikle de YouTube'un artışıyla orantılı olarak çoğalmıştır," sözleri kullanıldı. Arkadaş çevresinin ve sosyal medya kullanımının yükselmesiyle, gençlerdeki bu sorunların arttığı vurgulandı.

Alphabet'in Yanıtı

Alphabet, davadaki iddiaları kesin bir dille reddetti. Geçen yıl, Arkansas eyaletinin TikTok ve Facebook’un ana şirketi Metaya karşı da benzer suçlamalarla dava açtığı ve bu davaların halen eyalet mahkemesinde beklendiği kaydedildi.