DOLAR
34,27 -0,09%
EURO
37,63 -0,02%
ALTIN
2.914,91 0,17%
BITCOIN
2.181.227,6 -1,7%

Avustralya'da Filistin ve Lübnan'a Destek Gösterileri

Avustralya'da binlerce kişi, Gazze'deki durumu protesto ederek Filistin ve Lübnan'a destek yürüyüşü düzenledi.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 11:43
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 11:43

Avustralya'da Filistin ve Lübnan'a Destek Gösterileri

Avustralya'da Binlerce Kişi Yürüdü

Avustralya'nın çeşitli şehirlerinde, Gazze'deki durumu protesto etmek ve Filistin ile Lübnan'a destek sağlamak amacıyla büyük gösteriler gerçekleştirildi.

Sydney, Melbourne ve Adelaide'de Gösteriler

ABC News'ün elde ettiği bilgilere göre, Sydney, Melbourne ve Adelaide gibi şehirlerde göstericiler bir araya geldi. Melbourne kentinde Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, Eyalet Kütüphanesi önünde toplandı.

Sloganlar ve Ateşkes Çağrıları

Göstericiler, Gazze'de yaşananların durdurulması için sloganlar atarken, orada hayatını kaybeden çocukları simgelemek amacıyla binlerce kağıt uçurtmayı yere serdiler.

Victoria polisi, gösterinin yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla gerçekleştiğini ve 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Sydney ve Adelaide'deki Etkinlikler

Sydney kentindeki Hyde Park'ta da benzer bir etkinlik düzenlendi. Burada toplanan göstericiler, Gazze'deki durumu protesto etti. Ayrıca Adelaide şehrinde yaklaşık 200 kişi, parlamento binası önünde bir araya gelerek Filistin'e destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Göstericiler, ''Filistin özgür olana dek eylemlerimizi sürdüreceğiz'' mesajı verdiler.

ABD'deki Destek Gösterileri

ABD basınında yer alan haberlere göre, New York Times Meydanı ve Chicago gibi şehirlerde de benzer destek gösterileri yapıldı. Göstericiler, Gazze için sloganlar atarak ateşkes talep etti.