DOLAR
34,2 0,01%
EURO
37,8 0,3%
ALTIN
2.915,53 0,38%
BITCOIN
2.082.495,64 -0,09%

Avustralya'da İsrail-Gazze Saldırılarına Karşı Protestolar Hazırlanıyor

Avustralya'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarının yıl dönümünde geniş protestolar bekleniyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 19:25
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 19:25

Avustralya'da İsrail-Gazze Saldırılarına Karşı Protestolar Hazırlanıyor

Yıl Dönümünde Protesto Hazırlıkları

Avustralya'nın önde gelen şehirleri, özellikle Sydney ve Melbourne, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların yıl dönümü dolayısıyla bu hafta sonu önemli protesto eylemleri hazırlıyor.

Güvenlik Önlemleri

9News'un aktardığına göre, Victoria polisi, "Filistin İçin Öğrenciler" grubunun Melbourne merkezindeki gösterisi için sıkı güvenlik tedbirleri alacağını duyurdu. Ayrıca, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, basına yaptığı açıklamada halkı protestolara katılmamaya davet etti.

Polis Yetenekleri Üzerine Tartışmalar

Victoria Eyalet Hükümeti'ne bağlı muhalefet partisi, protestolara karşı daha etkili önlemler almak için polise "güçlendirilmiş yetkiler" verilmesi çağrısında bulundu. Eyalet hükümeti sözcüsü Danny Pearson, "Gerekli önlemlerin hazır olduğunu" belirtti.

Organizatörlerin Tepkisi

"Filistin İçin Öğrenciler" platformunun organizatörlerinden Bella Beiraghi, Albanese'in çağrısına tepki göstererek, "İsrail'e askeri desteğinizi kesmek için daha ne olması gerekiyor?" şeklinde eleştirilerde bulundu. Beiraghi, hükümetlerin İsrail'e olan destekleri sürdüğü sürece, masum sivillerin hayatının tehlikede olacağına dikkat çekti.

Diğer Eyaletlerdeki Etkinlikler

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki polis, Gazze'ye yönelik saldırıların birinci yılına dair Sidney'de yapılacak iki protestoyu Güvenlik gerekçesiyle durdurmak için Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulunmuştu. Melbourne ve Sydney ile birlikte Perth, Adelaide ve Brisbane gibi diğer kentlerde de Filistin'e destek eylemleri planlanıyor.