DOLAR
34,23 0,07%
EURO
37,04 -0,03%
ALTIN
3.019,76 -0,86%
BITCOIN
2.299.337,54 0,77%

Avustralya İslamofobiyle Mücadele İçin Özel Temsilci Atadı

Avustralya hükümeti, İslamofobiyle mücadele amacıyla Aftab Malik'i özel temsilci olarak atadı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:22
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:22

Avustralya İslamofobiyle Mücadele İçin Özel Temsilci Atadı

Yeni Temsilci Aftab Malik

Avustralya hükümeti, İslamofobiyle mücadele çabalarını güçlendirmek amacıyla Aftab Malik'i özel temsilci olarak atadı. Malik, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı'nda Müslümanlarla ilgili konuların küresel uzmanı olarak tanınmaktadır.

Başbakanın Açıklamaları

Başbakan Anthony Albanese hükümeti, bu atama ile birlikte antisemitizmle mücadele konusunda da benzer bir adım atarak Jillian Segal'i özel temsilci olarak belirlemişti. Malik'in görevi, 14 Ekim'de başlayacak ve üç yıl sürecek.

Malik’in Rolü ve Görevleri

Malik, özel temsilci olarak İslamofobiyle mücadele için Müslüman toplumları, dini ayrımcılık alanında uzmanları ve hükümetin tüm kademelerini dinleyecek ve bu konularda iş birliği yapacaktır.

Kariyer Özeti

İngiltere'de Pakistan kökenli bir ailede doğan Malik, 2012 yılında Avustralya'ya yerleşmiştir. Daha önce Yeni Güney Galler eyaletini yöneten başbakanlık bünyesinde toplum katılımı ve aşırıcılıkla mücadele çerçevesinde önemli görevlerde bulunmuştur.

Toplumsal Ayrışma ve Hükümetin Yanıtı

7 Ekim'de başlayan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından yaşanan toplumsal ayrışma, Avustralya hükümetini bu iki önemli temsilciyi atamaya yönlendirmiştir. Böylece, hem antisemitizm hem de İslamofobi ile mücadelede etkin adımlar atmaları hedeflenmektedir.