DOLAR
34,18 0,05%
EURO
37,84 0,1%
ALTIN
2.926,59 0%
BITCOIN
2.077.819,95 0,06%

Avustralya Polisi Gazze Gösterilerine Engel Olmaya Çalışıyor

Yeni Güney Galler polisi, Gazze saldırılarının birinci yılı anısına yapılacak gösterileri engellemek için Yüksek Mahkeme'ye başvurdu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 16:48
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 16:48

Avustralya Polisi Gazze Gösterilerine Engel Olmaya Çalışıyor

Avustralya Polisi, Gazze'ye Yönelik Gösterilere Engel Olmayı Hedefliyor

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyalet polisinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla Sidney kentinde planlanan iki büyük gösteriyi durdurmak için Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulunduğu bildirildi.

Toplum Güvenliği Gerekçesiyle Engelleme

Pek çok yerel medya, polisin, 6 ve 7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bu eylemleri "toplum güvenliğini" gerekçe göstererek engellemeye çalıştığını aktardı. Yapılan resmi açıklamada, Yeni Güney Galler eyalet polisinin, gösterilerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilemeyeceğine dair ciddi endişeleri bulunduğu ifade edildi.

Gösteri Organizatörlerinden Tepki

Organizasyonu üstlenen Filistin destekçileri, son bir yıldır barışçıl mitingler yaptıklarını vurgulayarak, polisin başvurusunun "temel demokratik haklara saldırı" olduğunu belirttiler. Gösteri organizatörlerinden Amal Naser, "Protesto hakkımızı savunma kararlılığındayız. Filistin ve Lübnan için adaleti savunmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.