DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.143.682,12 0,62%

Avusturya'da Aşırı Sağın Yükselişi Türk Toplumunu Endişelendiriyor

Avusturya'da aşırı sağcı partilerin zaferi, Türk ve göçmen toplumu arasında büyük bir kaygı yarattı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:09
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:09

Avusturya'da Aşırı Sağın Yükselişi Türk Toplumunu Endişelendiriyor

Avusturya'da Aşırı Sağın Yükselişi

Herbert Kickl liderliğindeki Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) %29’a yakın oy alarak birinci çıkması, ülkede yaşayan Türkler ve diğer göçmen topluluklar arasında kaygılara yol açtı.

Kaygılar Arasında Geçmişe Dönüş

Muhammed Yüksek, "Bu ırkçı partinin bu ülkede birlik ve demokrasi açısından sorunlara yol açacağını düşünüyorum." diyerek FPÖ'nün geriye göç ve homojen bir toplum hedeflerini endişeyle paylaştı. Yüksek, "Bu seçim sonuçları, Türk ve Müslümanların hayatında olumsuz yansımalar yaratacak." dedi.

Tarih Tekrar Edilir mi?

Turgay Taşkıran, FPÖ’nün %29 oy almasının, ırkçı insanlara özgüven verdiğini ve bu durumun, ÖVP-FPÖ koalisyonundaki gibi olumsuz sosyal etkilere yol açabileceğini belirtti. Taşkıran, "Sözlü saldırıların artmasını öngörüyoruz." diye ekledi.

Gözler Geçmişte

Kaddafi Kaya, 2017-2019 yıllarında aşırı sağcıların iktidarındaki olumsuz gelişmelere dikkat çekti ve "O dönemde Türk toplumuna karşı çıkan yasalar, sosyal hayatta ciddi kısıtlamalara neden oldu." dedi.

Aşırı Sağın Gündelik Hayata Etkisi

İbrahim Fırat, bu seçim sonuçlarının, toplumdaki normal yaşamı olumsuz etkileyeceğini ve aşırı sağın söylemlerinin sertleşeceğini belirterek, "Aşırı sağcı bir partinin kaygı ve korku pompalamak dışında topluma sunabileceği bir şey yok." şeklinde konuştu. Ayrıca düzensiz göç ve ekonomik kriz dönemlerinde sağcı partilere olan ilginin arttığını vurguladı.