DOLAR
34,21 0,07%
EURO
37,87 -0,1%
ALTIN
2.922,03 0,1%
BITCOIN
2.089.759,39 -0,25%

Aydın Özü, Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Olarak Atandı

Aydın Özü, Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu olarak atandı. Tören, büyükelçi ve çeşitli davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:22
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:26

Aydın Özü, Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Olarak Atandı

Aydın Özü, Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Olarak Atandı

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, İstanbul'da düzenlenen özel bir törenle Aydın Özü'ye "İstanbul Fahri Konsolosu Atama Belgesi"ni takdim etti.

Tören Detayları

Kadıköy'deki bir yat kulübünde gerçekleştirilen etkinliğe, Sri Lanka'nın ilk Türkiye Büyükelçisi İskender Okyay, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, diplomatlar, fahri konsoloslar, iş dünyasından isimler ve akademisyenler katıldı. Tören, geleneksel Sri Lanka yağ lambasının yakılmasıyla başladı ve bu gelenekle ilgili bilgiler verildi.

Büyükelçi Dissanayake'den Açıklamalar

Büyükelçi Dissanayake, etkinlikte Özü'nün görev tanımını ve konsolosluk yetki alanını anlattı. Sri Lanka'nın tarihi ve iki ülke arasındaki dostluk bağları konusunda bilgi verdi. Ayrıca, Colombo Limanı'nın 2024'ün ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen limanı olacağına dikkat çekti.

Tarihi İlişkilerin Önemi

Görev belgesini kabul eden Aydın Özü, Türkiye ve Sri Lanka arasındaki uzun geçmişe dayanan ilişkilerin önemine değinerek şunları ifade etti: "Her iki ülke, Sri Lanka'nın bağımsızlığını kazandığı 1948'de resmi diplomatik ilişkilere başlamış olmasına rağmen büyükelçilikler daha sonra, ilk olarak 2012'de Ankara'da kurulmuştur. İki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesi beni oldukça gururlandırıyor. Uganda Fahri Konsolosu olarak görev yapmak ve Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçiliği ile işbirliği yaparak, Türk ve Sri Lanka vatandaşlarının çıkarlarını korumak benim için bir onurdur."

Geleneksel Lezzetler

Törene katılan konuklara geleneksel Sri Lanka mutfağının lezzetleri ve Saf Seylan çayı ikram edildi.

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake (sol 3), İstanbul'da...

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake (sol 3), İstanbul'da düzenlenen törenle Aydın Özü'ye (sağ 3) "İstanbul Fahri Konsolosu Atama Belgesi"ni sundu.