DOLAR
34,14 -0,14%
EURO
38,02 0,29%
ALTIN
2.878 -0,12%
BITCOIN
2.166.852,79 -0,48%

Ayhan Bora Kaplan Davasında 7 Sanık Tahliye Edildi

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı davada, gizli tanık Serdar Sertçelik'in firarı sonrası 7 sanık tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 14:20
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 14:20

Ayhan Bora Kaplan Davasında 7 Sanık Tahliye Edildi

Karar Açıklandı: 7 Sanık Tahliye Edildi

Ayhan Bora Kaplan’a bağlı olduğu iddia edilen suç örgütüne dair yürütülen davada, gizli tanık Serdar Sertçelik’in firarı üzerine başlatılan süreçte 11 sanıktan 7’si tahliye edildi. Dava, Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma Bilgileri

Duruşmaya, sanıklar Murat Çelik, Kerem Gökay Öner, Şevket Demircan, Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca, Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Metehan İlkyaz, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik ile avukatları katıldı. Hakim, dosyaya sunulan belgelerin ardından tanıkların dinlenmesine karar verdi.

Tanık Beyanları

Teknik Takip Büro amiri olarak görev yapan Onur Y, olay tarihinde şubeye ait kamera görüntülerini incelemekle görevlendirildiğini belirtti. "Kimseyle paylaşmadım, talimatı yerine getirdim,” dedi. Diğer tanık Çağlar K. ise hastaneye gitmelerinin sebebini bilmediğini ifade etti.

Sanıkların İfadeleri

Sanıklerden Murat Çelik, "Yıllarca FETÖ gibi örgütlerin iftiralarına maruz kaldım, beraatimi talep ediyorum" dedi. Şevket Demircan ise yalnızca talimatlara uyduğunu, başka bir baskı yapmadığını savundu. Diğer sanıklar da tutuklama nedenlerine itiraz etti.

Mahkeme Kararı

Cumhuriyet savcısının, sanıkların tutuklu hallerinin devamını istemesi üzerine mahkeme, gizli tanık Sertçelik’in Macaristan'daki tutukluluğunu göz önünde bulundurarak, 7 sanığın adli kontrol tedbirleri kapsamında tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşmanın tarihi 29 Ocak olarak belirlendi.

Davaya ilişkin detaylar, gelişmeler doğrultusunda takip edilmeye devam edecek.