DOLAR
34,18 -0,12%
EURO
38,09 0,57%
ALTIN
2.929,34 0,13%
BITCOIN
2.234.053,15 -0,97%

Azerbaycan'dan Uluslararası Kızılhaç Komitesine Sert Eleştiri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Kızılhaç Komitesinin taraflı raporlarını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 13:35
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 13:35

Azerbaycan'dan Uluslararası Kızılhaç Komitesine Sert Eleştiri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev'den Eleştiriler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, 1. Karabağ Savaşı sırasında kaybolan Azerbaycan vatandaşlarının akıbetinin belirlenmesi sürecinde Uluslararası Kızılhaç Komitesinin çalışmalarını yetersiz buldu. Hacıyev, "Ne yazık ki Kızılhaç Komitesi, tüzüğüne aykırı bir şekilde, Ermenistan hükümeti ve lobisinin siparişleri doğrultusunda rapor yazan kişilere yanlış bilgi aktarmaktadır" ifadelerini kullandı.

30 Ağustos Dünya Kayıplar Günü Mesajı

30 Ağustos Dünya Kayıplar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Hacıyev, Ermenistan'ın 1. Karabağ Savaşı'nda gerçekleştirdiği saldırılar sonucu yaklaşık 4 bin Azerbaycan vatandaşının kaybolduğunu belirtti. Hacıyev, "Kaybedilen kişilerin durumu, sadece ailelerini değil, Azerbaycan devletini de ilgilendiren ciddi bir insani meseledir" dedi.

Ermenistan'ın Kaçınmaları ve Suçlamalar

Hacıyev, Ermenistan'ın kayıpların akıbeti ve toplu mezarların yerleri hakkında bilgi vermekten kaçındığını vurguladı. Ayrıca, "Ermenistan tarafından esir alınan Azerbaycan vatandaşlarının katledilmesi birçok tanık ifadesiyle kanıtlanmıştır. Bu suçu işleyenler, Ermenistan'da cezalandırılmak bir yana, kahraman olarak ilan edilmektedir" diye ekledi.

Azerbaycan Adaletine Hesap Veriyorlar

Hacıyev, "Ancak hakikat yerini buldu ve bu suçluların çoğu artık Azerbaycan adaletine hesap vermekten kaçamıyor. Bazı Batılı politikacılar ve medya kuruluşları, Ermeni lobisinin desteğiyle bu savaş suçlularının serbest bırakılması çağrısı yapmaktan utanmalıdır" şeklinde konuştu.

1. Karabağ Savaşı Sonrası Gelişmeler

Toprakların işgalden kurtarılmasının ardından kayıp bireylerin durumunun belirlenmesi sürecinin ivme kazandığına dikkat çeken Hacıyev, "Şu ana kadar 1. Karabağ Savaşı sırasında kaybolan 149 kişinin kimliği tespit edilmiştir" bilgisini paylaştı.