DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.153.821,6 -0,55%

Bakan Göktaş, Uluslararası Hayırseverlik Günü Buluşması'nda Sosyal Sorumluluk Projelerini Vurguladı

Bakan Göktaş, sosyal hizmetlerin yaygınlaştırılması ve iş dünyasıyla işbirliği konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 14:48
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 14:48

Bakan Göktaş, Uluslararası Hayırseverlik Günü Buluşması'nda Sosyal Sorumluluk Projelerini Vurguladı

Bakan Göktaş, Sosyal Hizmetler Üzerine Önemli Mesajlar Verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Hayırseverlik Günü Buluşması'nda dikkat çeken bir konuşma yaptı. Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002 yılından bu yana sosyal hizmetlerde büyük adımlar atıldı. Artık talep odaklı hizmet anlayışından, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde görmek suretiyle arz odaklı hizmet anlayışına geçtik," dedi.

Devlet ve Özel Sektör İşbirliği Önemli

Göktaş, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen toplantının, devlet ve özel sektör işbirliğini güçlendirmek amacıyla yapıldığını belirtti. Ayrıca, vakıfların ve sosyal sorumluluk projelerinin toplumsal adalet ve bütünleşmeye katkı sağladığını ifade etti.

Depremlerin Yaralarını Sarmak İçin Dayanışma

Kahramanmaraş'taki depremlerin açtığı yaralara da değinen Göktaş, "Asrın felaketi, asrın fedakarlıkları ile göğüsledik. Devletimiz, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek yardım seferberliği gerçekleştirdi," dedi.

Önemli Sosyal Sorumluluk Projeleri

Bakan Göktaş, "Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesinin kapsamından bahsederek, Limak Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile 931 genç kıza burs, staj ve mentörlük desteği sağlandığını belirtti. Ayrıca, Sabancı Vakfı ile yürütülen "Geleceğini Kuran Genç Kadınlar" projesinin de genç kadınların sosyoekonomik hayata katılımını desteklediğini söyledi.

Sosyal Sorumluluk Büyük Ödülleri Geliyor

Göktaş, eylülde kamuoyuna açıklanacak olan "Yüzüncü Yıl Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2. Eylem Planı" ile dijital bağımlılıkla mücadele çalışmalarının hızlandırılacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de bir ilk olacak "Sosyal Sorumluluk Büyük Ödülleri"nin hayata geçirileceğini ve bu ödüllerle topluma katkı sağlayan projelerin teşvik edileceğini dile getirdi.

Son olarak, Bakan Göktaş, "Yürüttüğümüz tüm çalışmanın ülkemize ve insanlığa katkı sunmasını diliyorum," ifadelerini kullandı.