DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.142.783,6 0,45%

Balıkesir'de Telefon Dolandırıcılığı Çözüldü: 4 Zanlı Tutuklandı

Balıkesir'de telefonla dolandırıcılık yapan 4 kişi yakalandı, mağdurların kayıpları geri iade edildi.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 11:44
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 11:44

Balıkesir'de Telefon Dolandırıcılığı Çözüldü: 4 Zanlı Tutuklandı

Balıkesir'de Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, telefon dolandırıcılığı yapan 4 şüpheli, jandarma tarafından tutuklandı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, dolandırıcılık olaylarını araştırmak amacıyla özel bir ekip kurdu.

Olayın Malzemeleri ve Metotları

Olayların merkezinde, Çepni ve Sahilyenice Mahallesi'nde kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanlarını hedef alması yer almakta. Mağdurlara, adlarının cinayet olaylarına karıştığı ve "vatan" parolasıyla ziynet eşyaları ile paralarını teslim etmeleri gerektiği yönünde baskı yapıldığı belirlendi. Üzerinde çalışılan dolandırıcılık şemasında, toplamda 2 milyon 160 bin lira değerinde maddi kazanç sağladıkları tespit edildi.

Yakalama Operasyonu

Jandarma ekipleri, güvenlik kameralarından edindikleri bilgilerle dolandırıcıların bindiği taksiyi belirledikten sonra harekete geçti. A.B. (22) ve A.T. (22) Eskişehir'de, R.B. (32) ve C.E. (34) ise Bandırma'da yakalandı.

Mahkemeye Sevk ve Tutuklama Süreci

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar. Operasyon sonucunda ele geçirilen ziynet eşyaları ve diğer değerli malzemeler mağdurlara teslim edildi.

Mağdurlardan Teşekkür Mesajı

Dolandırıcılığa uğrayan mağdurlardan biri olan Şerife Ergün, olay sonrası jandarmaya teşekkür etti. Ergün, "Sahte jandarmalar aldı, gerçek jandarmalar geri getirdi. Allah onlardan razı olsun, çok teşekkür ederim. Biz onların hakkını ödeyemeyiz, tarlamızı satıp 20-30 yıldır birikimlerimizi aldılar." dedi.