DOLAR
34,16 0,23%
EURO
37,81 0,18%
ALTIN
2.907,79 0,59%
BITCOIN
2.067.820,44 0,66%

BBC'nin Önemli Röportajı İptal Edildi

BBC, brifing notlarının yanlışlıkla Boris Johnson'a gönderilmesi nedeniyle röportajını iptal etti.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 13:12
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 13:12

BBC'nin Önemli Röportajı İptal Edildi

BBC'nin Röportaj İptali

İngiliz medya devi BBC, sunucu Laura Kuenssberg'in hazırladığı brifing notlarının yanlışlıkla eski Başbakan Boris Johnson'a gönderilmesi sonucunda planladığı röportajı iptal etti.

Yanlış Anlaşılma ve Şok

Başarılı sunucu Kuenssberg, X platformunda yaptığı açıklamada, röportaj için hazırlanan notların hatayla Johnson'a iletildiğini duyurdu. Bu durum, röportajın gerçekleştirilmesini imkânsız kıldığını belirterek, "Bu çok sinir bozucu bir durum ve karşılıklı yapılması gereken önemli sorular var. Utanç verici ve hayal kırıklığını aşmamız gerektiğinin farkındayız. Mahcubiyeti bir kenara bırakmalıyız çünkü dürüstlük her zaman en iyi politika olmalıdır," şeklinde konuştu.

BBC'nin Açıklaması

BBC News Press Team, Johnson ile yapılması planlanan röportajın iptaline dair açıklama yaptı. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Laura'nın da belirttiği gibi, meslektaşları için hazırlanan brifing notları yanlışlıkla kendisiyle paylaşıldı. Bu durum röportajı savunulamaz hale getirmiştir. Bu koşullar altında, hem BBC hem de Johnson'ın ekibi, bu kararın en iyi yol olduğuna hemfikir olmuştur."

Programın Önemi

Röportaj, BBC One'da TSİ 21.30'da yayınlanması planlanıyordu ve Johnson'ın 2019-2022 yılları arasında başbakanlık yaptığı dönemdeki olayları, Brexit sürecini ve pandemi ile ilgili yönetim şekillerini ele alması bekleniyordu.

Yeni Kitap ve Gelecek Hafta

Eski Başbakan Boris Johnson, gelecek hafta "Unleashed" adlı anı kitabını ve biyografisini yayımlamaya hazırlanıyor, bu nedenle röportajın daha da önemli olduğu düşünülüyordu.