DOLAR
34,03 0,06%
EURO
37,96 -0,05%
ALTIN
2.826,64 -0,9%
BITCOIN
2.144.020,25 -4,51%

Bedirhan Şener, Anneannesinin Öldürülmesi Davasında 24 Ekim'de Yargı Önüne Çıkacak

Bedirhan Şener, anneannesinin öldürülmesi iddialarıyla 24 Ekim'de mahkemeye çıkacak. Cezai ehliyeti tartışmalı.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 16:37
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 16:37

Bedirhan Şener, Anneannesinin Öldürülmesi Davasında 24 Ekim'de Yargı Önüne Çıkacak

Bedirhan Şener, Anneannesinin Katil Zanlısı Olarak Yargılanacak

Eski politikacı Abdüllatif Şener’in oğlu olan Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner’i öldürme suçlamasıyla Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılacak. Mahkeme, Şener hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Hasta İddiaları ve Cezai Ehlilik Durumu

İddianamede, Şener'in "üst soya karşı kasten öldürme" ve "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarıyla ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle yargılandığı ifade ediliyor. Şener'in olay sırasında psikolojik tedavi gördüğü de belirtildi; ancak avukatı, müvekkilinin cezai ehliyetinin bulunmadığını savundu.

Olayın Detayları

İddianamede, Leyla Çetiner ve kızı Berrin Şener'in, Bedirhan Şener ile görüşmek üzere eve geldikleri sırada yaşanan olaylar aktarılıyor. Bedirhan, kapıyı açar açmaz kendisine ait olmayan bir silahla ateş açmayı denedi. Yaralanan Leyla Çetiner olay yerinde hayatını kaybetti.

Mahkeme Süreci

Mahkeme, ilk duruşmasını 24 Ekim'de yapacak. Abdüllatif Şener, olay sırasında aracını park ettiğini ve eşinin yanına koşarak geldiğini bildirdi. Mahkeme sürecinde tüm bu detayların ortaya çıkması bekleniyor.

Adli Tıp Raporu

Adli Tıp Kurumu raporuna göre, maktül Leyla Çetiner’in vücudunda dokuz kurşun yarası bulunmakta. Şener'in evinde ele geçirilen silahın kendisine ait olmadığının tespit edildiği de bilgileri arasında yer alıyor.