DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,91 0,04%
ALTIN
2.918,62 0,27%
BITCOIN
2.109.584,36 -1,35%

Bering Denizi'nde Çin ve Rusya'nın Ortak Faaliyeti

ABD, Çin ve Rusya'ya ait sahil güvenlik gemilerinin Bering Denizi'nde ortak devriye faaliyeti gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:13
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:13

Bering Denizi'nde Çin ve Rusya'nın Ortak Faaliyeti

Bering Denizi'nde Ortak Seyir

Amerika Birleşik Devletleri'ne göre, Çin ve Rusya’ya ait sahil güvenlik gemileri, Bering Denizi'nde birlikte seyrediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Açıklaması

ABD Sahil Güvenlik Komutanlığından Tümamiral Megan Dean, Pekin ve Moskova çeşitlerinden birbirinin benzeri olan iki geminin 28 Eylül'de Bering Denizi'nin en kuzey noktasında, Rusya'nın münhasır ekonomik bölgesinin yaklaşık 5 mil içinde gözlemlendiğini bildirdi.

Stratejik Rakiplerin Artan İlgi Alanı

Dean, Çin ve Rusya'ya ait sahil güvenlik gemilerinin bir araya gelmesini "Bu son aktivite, stratejik rakiplerimizin Arktik'e olan ilgisinin arttığını gösteriyor." şeklinde değerlendirdi.

Ortak Tatbikat Açıklaması

Çin tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Rusya ile gerçekleştirilen ortak tatbikattan sonra yapılan bu devriye, Birleşmiş Milletler ve uluslararası sözleşmelere uygun olarak Kuzey Pasifik Okyanusu'nda balıkçı teknelerini kontrol etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Tarihsel Arka Plan

Bering Denizi, Asya ve Kuzey Amerika'yı ayıran bir bölge olmasının yanı sıra, Alaska ve Rusya arasındaki sınır olarak da önemli bir konuma sahiptir. Temmuz ayında, Rus ve Çin uçaklarının Alaska kıyıları üzerindeki uluslararası hava sahasında ilk kez birlikte uçtuğu da gözlemlenmişti.