DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,89 0,08%
ALTIN
2.915,89 0,37%
BITCOIN
2.080.828,62 0,05%

Beyaz Saray İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırısını Değerlendirdi

Beyaz Saray, İran'ın İsrail'e yaptığı füze saldırısının etkisiz olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:31
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:31

Beyaz Saray İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırısını Değerlendirdi

Beyaz Saray'dan Açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısının etkisiz olduğuna dair bilgiler paylaştı.

Sullivan'dan Son Bilgiler

Basın toplantısında konuşan Sullivan, "Şu an itibarıyla İsrail'de herhangi bir ölüm olduğunu bilmiyoruz. Bu saldırı yenilgiye uğratılmış ve etkisiz kılınmış gözüküyor" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Desteği

Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, saldırıları anlık olarak takip ettiğini belirtti. Ayrıca, ABD'nin yardımıyla İsrail'in saldırılardan başarıyla çıktığını savundu.

Füze Saldırıları ve Koordinasyon

İran'ın yaklaşık 200 balistik füze fırlattığını kaydeden Sullivan, ABD ordusunun, İsrail ordusuyla yakın koordinasyon içinde olduğunu vurguladı. "ABD donanması destroyerleri, (İsrail'e doğru) atılan füzelerin düşürülmesinde İsrail hava savunma unsurlarına katıldı" dedi.

İsrail'deki Durum

İsrail'deki saldırıların ne gibi bir etki yarattığını öğrenmek için İsrailli yetkililerle temas halinde olduklarını söyleyen Sullivan, "(İşgal altındaki) Batı Şeria'da bir Filistinli sivilin hayatını kaybettiği haberlerini takip ediyoruz" dedi. Ayrıca, şu an için İsrail'deki askeri varlıkların zarar gördüğüne dair bilgi bulunmadığını da belirtti.

Gelecek Stratejisi

Sullivan, İran'ın tehditlerine karşı nasıl bir yaklaşım sergileyecekleri konusunda da İsrailli muhataplarıyla anlık olarak görüştüklerini ve süreci yakından izleyeceklerini ifade etti.