DOLAR
34,15 0,19%
EURO
37,77 0,2%
ALTIN
2.917 0,27%
BITCOIN
2.069.125,61 0,56%

Biden'dan Liman İşçileri Grevi Hakkında Açıklama

ABD Başkanı Biden, liman işçilerinin grevinde ilerleme kaydedildiğini belirtti. İşçi sendikası ve işverenler arasındaki müzakerelere dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 19:00
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 19:00

Biden'dan Liman İşçileri Grevi Hakkında Açıklama

Başkan Biden'dan Öncelikli Açılamalar

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin doğu ve güney bölgelerindeki liman işçilerinin devam eden grevinde geliştirmeler yaşandığına dair umut verici açıklamalarda bulundu.

Grev Süreci ve Müzakere Durumu

Biden, Florida ve Georgia eyaletlerine yapacağı ziyaret öncesinde Beyaz Saray'dan ayrılırken basın mensuplarına şu ifadeleri kullandı: "Bu konuda ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum." İlerleme düzeyinin kısa süre içerisinde netlik kazanacağını da ekledi.

İşçi ve İşverenler Arasındaki Anlaşmazlık

Yaklaşık 45 bin liman işçisini temsil eden Uluslararası Liman İşçileri Sendikası (ILA) ile işverenleri temsil eden Birleşik Devletler Denizcilik İttifakı (USMX) arasında yeni sözleşme müzakerelerinde henüz bir uzlaşmaya varılamamıştır. İşçiler, son altı yıl içinde %77 oranında maaş artışı talep ederken, işverenler bu oranı %50'de tutma konusunda ısrarcı olmuşlardır.

Greve giden işçilerin, maaş artışları ve otomasyon konularındaki sorunlarla ilgili görüşmelerden memnun kalmadıkları bildirilmektedir. 1977'den bu yana ilk kez yaşanan bu grev, Maine'den Texas'a kadar uzanan 36 limana olumsuz etkiler yapmıştır.

Biden'ın Yönlendirmeleri

Başkan Biden, ekibine, her iki tarafı da müzakere masasında buluşturmak ve sorunu çözme adına hızlı ve adil bir yaklaşımla müzakere etmeleri gerektiği konusunda talimatlar vermiştir.