DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.144.449,42 -1,47%

BM'den Gazze'de Yağışlı Dönem Uyarısı

İnsanî yardım kuruluşları, Gazze'de yağışlı döneme hazırlık yapamıyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 21:15
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 21:15

BM'den Gazze'de Yağışlı Dönem Uyarısı

BM: Gazze'de Yağışlı Dönem İçin Hazırlık Yapılamıyor

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in uyguladığı engellemeler nedeniyle insani yardım örgütlerinin Gazze'de yağışlı dönem için gerekli hazırlıkları yapamadığını duyurdu.

Aciliyet Vurgusu

OCHA, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yağışlı mevsim ve olası sellerin Gazze'nin mevcut zor durumunu daha da ağırlaştırabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Açıklamada, bu durumun sağlık sorunlarını ve daha fazla insanın yerinden edilmesini tetikleyeceği kaydedildi.

Erişim Sorunları

Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye kesintisiz erişimi engellediği belirtildi. Bu engellemeler nedeniyle insani yardımların etkili şekilde ulaştırılamadığı ve dolayısıyla yağışlı dönem hazırlıklarının yeterince yapılamadığı ifade edildi.

Çocuklar ve Öğrenim Alanları Tehdit Altında

OCHA, Gazze'de yaklaşık 34 bin çocuğun ve 215 geçici öğrenim alanının selden ciddi şekilde etkileneceği uyarısında bulundu. Açıklamada ayrıca, BM ve insani yardım kuruluşlarının kış dönemi için yeni bir plan hazırladığı ve bu planı uygulamak için 242 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

İhtiyaçlar ve Koşullar

Yardım planının uygulanabilmesi için kesintisiz erişimin şart olduğu vurgulanan açıklamada, yeterli yakıt ve güvenli hareketin sağlanmasının önemi de belirtildi.