DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.117.351,79 0,95%

BM'den Uyarı: İsrail'in Tahliye Talepleri İnsani Yardımları Tehdit Ediyor

BM, İsrail'in Litani Nehri'nin kuzeyindeki tahliye taleplerinin insani yardımları olumsuz etkilediğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 14:31
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 14:31

BM'den Uyarı: İsrail'in Tahliye Talepleri İnsani Yardımları Tehdit Ediyor

BM'den Kritik Açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Litani Nehri'nin kuzeyini kapsayan tahliye taleplerinin insani durumu olumsuz yönde etkilediğini açıkladı.

Tahliye Talepleri ve İnsanlar Üzerindeki Etkileri

Laerke, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, Litani Nehri'nin kuzeyindeki bölgelerde tahliye duyuruları yayımladı. Bu süreç, gıda ve tıbbi kaynakların azalmasına yol açıyor ve bölgeye erişimi zorlaştırıyor." ifadelerini kullandı.

Özellikle Filistinli mültecilerin yaşadığı El-Bass gibi kamplarda tahliye taleplerinin yeni sıkıntılara yol açtığını belirten Laerke, "Bu durum, tahliye edilen ailelerin daha önceleri güvenli olduğu düşünülen yerlerden kaçmasına sebep oluyor. Yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu barınaklar zaten dolu, dolayısıyla yeni gelenlerin kabul edilmesi çok zor." şeklinde konuştu.

İnsani Yardım Kuruluşlarına Ek Baskı

BM Sözcüsü, "Tahliye emirleri ve destek sağlamak için gereken kaynakların azalması, ulusal yardım görevlileri ile insani yardım kuruluşları üzerinde ek bir baskı oluşturuyor." dedi. Aynı zamanda, İsrail ordusunun da kara saldırısının "sınırlı olacağını" ifade etmesine rağmen, güney Lübnan'daki birçok yerleşimin boşaltılması gerektiğini vurguladı.