DOLAR
34,07 -0,2%
EURO
38,05 -0,06%
ALTIN
2.841,23 -0,51%
BITCOIN
2.176.050,02 -1,25%

Borrell, Hakan Fidan'ın AB Toplantısına Katılımını Değerlendirdi

Borrell, Türkiye'nin aday ülke olduğunu vurguladı ve Hakan Fidan'ın katılımının diyalog için önemine değindi.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 22:17
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 22:17

Borrell, Hakan Fidan'ın AB Toplantısına Katılımını Değerlendirdi

Borrell Türkiye'nin Adaylık Statüsünü Vurguladı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin AB'ye aday ülke olduğunu ifade ederek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılımının ikili ilişkilerdeki zorlukların aşılmasına yardımcı olmasını beklediğini belirtti.

Brüksel'deki Toplantının Önemi

Borrell, Brüksel'de gerçekleştirilen ve Türkiye'nin beş yıl aradan sonra davet edildiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yakın coğrafya ve ötesindeki jeopolitik meseleler üzerinde durduk. Kıbrıs ve Orta Doğu'daki sorunlar gibi ilişkiyi zorlaştıran konuları inceledik," dedi.

Diyalog Sürecine Yeniden Başlama Umudu

Borrell, "Dışişleri Bakanı'nı toplantımıza davet etmemiz, Kıbrıs'a çözüm bulma amacıyla diyalog sürecini yeniden başlatmanın ilk adımı olmasını umuyoruz," ifadesini kullandı.

Üyelik Süreci Üzerine Değerlendirme

Bir gazetecinin sorusu üzerine Türkiye'nin üyelik süreci ile ilgili herhangi bir takvimin gündeme gelmediğini kaydeden Borrell, "Türkiye aday ülkedir ve bu statüsünü devam ettirecektir," dedi.

Hakan Fidan'ın Değerlendirmesi

Toplantının ardından Bakan Hakan Fidan, AB ile ilişkilerde olumlu bir gündem üzerinden mesafe kat etmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, Kıbrıs konusunun müzakerelere etki etmemesi gerektiğinin ortak çıkarları destekleyeceğini ifade etti.