DOLAR
34,21 0,03%
EURO
37,52 -0,15%
ALTIN
2.875,8 -0,23%
BITCOIN
2.083.515,45 -0,78%

Borrell: Ukrayna'ya Destek Olmazsak Savaş Hızla Sona Erecek

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Ukrayna'ya Batı desteği olmazsa savaşın kısa sürede sona ereceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 10:30
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 10:30

Borrell: Ukrayna'ya Destek Olmazsak Savaş Hızla Sona Erecek

Josep Borrell'den Açıklama

Avrupa Birliği'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya destek vermemesi durumunda, mevcut savaşın sadece 15 gün içinde sona ereceğini ifade etti. Ancak bu durumda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hedeflerine ulaşacağının altını çizdi.

Savaşın Sonu ve Riskleri

Borrell, İspanyol 20minutos haber sitesine verdiği röportajda, pek çok insanın savaşın sona ermesini istediğini belirtirken, yaşanacak sürecin önemine dikkat çekti. "Eğer Ukrayna'yı desteklemeyi bırakmayı tercih edersek, bu savaş hızla sona erebilir. Fakat bu durumda Putin’in istekleri gerçekleşmiş olacak," dedi.

Gelecek Müzakereler

Borrell, böyle bir sonucun hem Ukrayna hem de Avrupa için ciddi tehditler oluşturacağını vurgulayarak, uygun koşullarda müzakere yapılabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğine değindi. "Zamanı geldiğinde, müzakerelerin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü dikkate alınarak gerçekleştirilmesi için elimizden geleni yapmalıyız," şeklinde konuştu.

Kendi Değerlendirmesi

Borrell, AB Yüksek Temsilcisi olarak görev yaptığı 5 yıl boyunca yaptığı özeleştiride, "Bu rol muazzam bir tevazu dersi oldu. İnsanlığın sorunlarını çözmenin ne denli zor olduğunu anlıyorsunuz. Eğer çabalarım ve adanmışlığım üzerinden değerlendirilseydim, belki olumlu bir sonuç alabilirdim. Fakat benim için önemli olan sonuçlara göre bir değerlendirme oldu ve bu, hayal ettiğimden uzak," dedi.