DOLAR
34,22 -0,26%
EURO
37,72 0,22%
ALTIN
2.922,01 -0,3%
BITCOIN
2.084.168,61 -0,3%

Bursa Sinema Günleri'nde LGBT Tartışmaları

Bursa Aile Platformu, Sinema Günleri etkinliğinde LGBT propagandası yapıldığı iddialarıyla Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 13:52
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 13:52

Bursa Sinema Günleri'nde LGBT Tartışmaları

Bursa Sinema Günleri'nde LGBT Propaganda İddiası

Bursa Aile Platformu, "Bursa Sinema Günleri" etkinliğinde LGBT propagandası yapıldığına dair iddialar ortaya attı. Platform, bu durumu sert bir dille eleştirerek, organizasyonu düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetimini hedef aldı.

Etkinlikteki Eleştiriler

27 Eylül'de Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde gerçekleşen film gösterimi ve söyleşi programına ilişkin yapılan açıklamada, ailelerin çocuklarıyla birlikte bulunduğu etkinlikte LGBT içerikli gösterimlerin yer aldığı öne sürüldü. Yapılan açıklamada, "Cinsiyetsizlik propagandasını yayanlar, çocukların psikolojisini zedelemekten hiç çekinmiyorlar," ifadeleri kullanıldı.

Ailelerin Korunması Meselesi

Platformun açıklamasında, bireysel haklar maskesi altında gizlenmiş LGBT propagandasının, Bursa'da çocukların psikolojik sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekildi. "Bu propaganda, evlatlarımızı çalmak için kapımıza dayandı," denildi. Bursa Aile Platformu, aile kurumunu, insan doğasını ve toplumun genel refahını tehdit eden bu tarz etkinliklere karşı tüm demokratik haklarını kullanacaklarını bildirdi.

Uyarı ve Talepler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan çağrıda, toplum sağlığı için bu tür propagandaların desteklenmemesi gerektiği vurgulandı. Açıklama, "Dün gökkuşağımızı çalanlar, bugün çocuklarımızı çalamayacaklar," sözleriyle sonlandı.