DOLAR
34,07 -0,19%
EURO
38,03 -0,08%
ALTIN
2.833,72 -0,26%
BITCOIN
2.144.886,31 0,21%

Çağlayan Adliyesi'nden silah sesleri yükseliyor

Çağlayan Adliyesi'nde polis noktasına silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 polis ve 1 sivil yaralandı. Saldırganlar polis tarafından etkisiz hale getirildi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık personeli geldi.

Yayın Tarihi: 06.02.2024 12:02
Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 17:22

Çağlayan Adliyesi'nden silah sesleri yükseliyor

Polis noktasına silahlı saldırı Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleşti. Silah seslerini duyan insanlar korkuyla yere kapandı. Silahlı saldırıda ilk tespitlere göre 2 kişi yaşamını yitirdi. 2'si polis 3 kişi de yaralandı. Olay mahalline çok sayıda polis ve sağlık ekibi gönderildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

çağlayan adliyesinde saldıır

Adliyenin giriş ve çıkışları kapatıldığı sırada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Başsavcı yardımcıları olay yerinde inceleme yapıyor. Olay yerinden aktarılan son bilgilere göre  Çağlayan Adliyesi'ne giriş çıkışların kapatıldığı ve ard arda silah seslerinin yükseldiği aktarıldı. 

Saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği 2'si polis 3 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Henüz resmi açıklama yapılmazken Çağlayan Meydanı'nın ulaşıma kapatıldığı olay yerinde incelemelerin yapılacağı bilgisi verildi.

çağlayan adliyesinde saldıır

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDEKİ SALDIRIYA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA ALİ YERLİKAYA'DAN

Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleşen saldırıya ilişkin ilk açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Yerlikaya saldırının bir terör eylemi olduğunu duyurdu. Saldırıyı gerçekleştirenlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları bilgisini paylaştı.

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı gerçekleştiren 1 erkek 1 kadın olmak üzere iki teröristin ölü olarak ele geçirildiği bilgisi aktarıldı. 

Olayda 3'ü polis olmak üzere 6 kişinin yaralandığı bilgisini aktaran Bakan Yerlikaya gelişmeleri paylaşacağını belirtti.