DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.239.594,25 0,13%

Çatalca'da Adli Yıl Açılışı Yapıldı

Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Tunç, adaletin önemine vurgu yaptı ve yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 21:05
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 21:05

Çatalca'da Adli Yıl Açılışı Yapıldı

Çatalca'da Adli Yıl Açılış Etkinliği

Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla önemli bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, Çatalca Millet Bahçesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Başsavcı Yunus Tunç'un Açıklamaları

Etkinlikte konuşan Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Tunç, adaletin her dönemde ve her toplumda kritik bir mihenk taşı olduğunu vurguladı. Tunç, "Devletin varoluşunda adaletin yeri oldukça önemlidir. Halkın refahı, toplumun huzuru, bireyin özgürlüğü ve sağlam bir demokrasi ancak adaletle mümkündür" dedi.

Halkın Hakkına Sahip Çıkma Vurgusu

Başsavcı Tunç, Çatalca halkının hak ve hukukuna sahip çıkma kararlılığını ifade ederek, "Bu bilinçle hareket eden hakim, savcı meslektaşlarıma, yargı erkinin temel taşları olan avukatlarımıza ve mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan adliye personelimize teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu.

Yeni Görevler İçin Başarı Dilekleri

Tunç, 2024 ana kararnamesiyle tayin edilen ve kura kararnamesiyle atanan tüm meslektaşlarına başarılar dileyerek yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını temenni etti. Ayrıca, yeni adli yılın barış, huzur ve sağlık getirmesini dileyerek, adalet teşkilatı ve ülke için hayırlı olmasını belirtti.

Etkinliğe Katılım

Yemeğe pek çok hakim ve savcı katılırken, etkinlik katılımcılara adaletin önemini bir kez daha hatırlattı.