DOLAR
34,21 -0,03%
EURO
37,84 0,22%
ALTIN
2.925,42 0,04%
BITCOIN
2.095.962,25 -0,7%

Celtic Taraftarlarından İsrail Protestosu Devam Ediyor

Celtic taraftarları, Borussia Dortmund maçında İsrail'in saldırılarına karşı seslerini yükseltti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 15:03
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 15:03

Celtic Taraftarlarından İsrail Protestosu Devam Ediyor

Celtic'in Protesto Dolu Maçı

İskoç futbol devi Celtic'in taraftarları, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile oynadıkları maçta, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına sarsılmaz bir tepki gösterdi.

Filistin'e Destek, Statta Hissedildi

Celtic Park'ta daha önce Filistin'e sıkı destek veren taraftarlar, bu tutumlarını Almanya'da da sürdürerek, Borussia Dortmund maçında tribünlerde Filistin ve Lübnan bayrakları ile tezahürat yaptılar.

Kayıplarına Rağmen Kararlılar

Celtic, Nuri Şahin'in teknik direktörlüğündeki Borussia Dortmund'a karşı 7-1 gibi ağır bir yenilgi alırken, taraftarlar takımlarına duydukları sadakati bir kez daha gösterdi. Önceki maçlarda da Gazze'ye olan destekleri nedeniyle UEFA tarafından ceza alan Celtic taraftarları, bu cezaları umursamadan özverilerine devam ediyor.

Yeşil Tugay'dan Mesaj

"Yeşil Tugay" (Green Brigade) grubunun üyeleri, maç sırasında tribünlerde "Size zulmedebilirler, sizi hapsedebilirler ama asla cesaretinizi kıramazlar. Gazze, Cenin, Tulkarm, Nablus, asla yalnız yürümeyeceksiniz." yazılı bir pankart açarak duruşlarını sergilediler. Taraftarların bu tür eylemleri, uluslararası platformda dikkat çekmeye devam ediyor.