DOLAR
34,24 -0,32%
EURO
37,8 0,12%
ALTIN
2.925,98 -0,43%
BITCOIN
2.088.051,91 -0,42%

Cem Garipoğlu'nun Mezar Açma İşlemleri Tamamlandı

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılarak Adli Tıp Kurumu'na taşınan cesede ait parçaların inceleme süreci başladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 15:38
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 15:38

Cem Garipoğlu'nun Mezar Açma İşlemleri Tamamlandı

Cem Garipoğlu'nun Mezar Açılması Bekleniyordu

İstanbul'da, 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürmesiyle gündeme gelen Cem Garipoğlu'nun mezar açma işlemleri nihayet tamamlandı. 2014'te cezaevinde intihar eden Garipoğlu'nun cesedine ait parçalar, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Mezar Açma İşlemleri

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararına dayalı olarak, İstanbul Adli Tıp Kurumu uzman ekipleri, savcının ve olay yeri inceleme uzmanlarının da katılımıyla sabah saatlerinde Karacaahmet Mezarlığı'ndaki işlem için hazır bulundu. Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ve Garipoğlu ailesinin avukatı Orhan Şahin mezarlıkta bulunurken, Garipoğlu'nun ailesinin temsilcileri orada değildi. Güvenlik Önlemleri Alındı

Bölge, polis ekipleri tarafından bariyerlerle çevrildi ve mezarın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Gözlemcilerin görüntü almasını önlemek amacıyla polis, önlemler aldı.

Cenazenin İncelemesi

Mezar açıldıktan sonra Garipoğlu'nun cesedi bir tabuta yerleştirildi ve bu işlemler kayıt altına alındı. Akabinde tekrar taşınarak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yaklaşık bir saat süren işlemler sonrasında ekipler mezarlıktan ayrıldı.

Cem Garipoğlu'nun Cesedine Dair Bilgiler

Rezan Epözdemir, yapılan işlemlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Garipoğlu'nun cesedine ait kemiklere ulaşıldığını ve mezarda kefen olmadığını belirtti. Mezarın iki parça halinde olduğunu aktaran Epözdemir, "Üst kısım boş, alt kısımda ceset bütünlük arz etmiyor. Kemikler, kafatası var, kefen yok." şeklinde konuştu.

DNA İncelemeleri ve Rapor Süreci

Adli Tıp Kurumu'nda Garipoğlu'ndan alınan parçalar incelenecek, özellikle dişler üzerinde yapılacak analizler önemli tutularak, aileden alınacak yeni DNA örnekleriyle karşılaştırılacak. Garipoğlu aile eğer DNA örneklerini hızlı bir şekilde verirse inceleme raporunun birkaç gün içinde hazır olacağı tahmin ediliyor.

Olayın Geçmişine Kısa Bir Bakış

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da Bahçeşehir’de bir villada cinayete kurban gitmiş ve parçalanmış cesedi Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Cem Garipoğlu, 2011'de 24 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 2014 yılında cezaevinde intihar etmişti. Münevver Karabulut'un ailesi, Garipoğlu'nun mezarının açılması için talepte bulunmuştu.