DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.122.607,13 -0,44%

Cemal Reşit Rey Konser Salonu Yeni Sezonda Sanat Dolu Bir Programla Açılıyor

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, yeni sezonda ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluşturacak. 25 konser yapılacak.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 19:29
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 19:29

Cemal Reşit Rey Konser Salonu Yeni Sezonda Sanat Dolu Bir Programla Açılıyor

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu Yeni Sezon Açılışına Hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı olan Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 5 Ekim'den itibaren başlayacak yeni sezon programıyla tanınmış sanatçıları ve çeşitli toplulukları müzikseverlerle bir araya getirecek.

Sanat Yönetimi Koltuğunda Nil Venditti

CRR tarafından yapılan açıklamaya göre, İtalyan-Türk orkestra şefi Nil Venditti, bu sezon CRR Senfoni Orkestrası'nın daimi şefi olarak görev alacak. Sezon programı, dinleyicilere klasik müzikten caza, dünya müziğinden geleneksel Türk müziğine ve dans performanslarına kadar geniş bir yelpazede etkinlikler sunacak.

25 Konser Ekim ve Kasım'da

CRR Konser Salonu'nda ekim ve kasım aylarında toplamda 25 konser gerçekleştirilecek. Konserler, Concertgebouw Brass Ensemble, Goldmund Quartet, Pene Pati, Bruno Philippe, Joscho Stephan, Cristina Branco, Dhafer Youssef ve Lena Chamamyan gibi uluslararası üne sahip sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler, klasik müzikten dünya müziğine ve cazdan Türk müziğine kadar geniş bir müzik yelpazesine hitap edecek.

Kaçırılmaması Gereken Konserler

Sezon açılışında, CRR Senfoni Orkestrası, 5 Ekim'de şef Nil Venditti yönetiminde müzikseverlerle buluşacak. Ayrıca, usta piyanist Emre Şen de bu performansa eşlik edecek. Ekim ayı takviminde, 6 Ekim'de "Turkish Chamber Orchestra & Choir," 10 Ekim'de "Naturalis Labor Dans Topluluğu," 11 Ekim'de CRR Türk Müziği Topluluğu, 17 Ekim'de "Mirabassi & Zanchini Duo," 18 Ekim'de "Elif Çağlar & CRR Caz Orkestrası," 19 Ekim'de "CRR Senfoni Orkestrası," 20 Ekim'de "Joscho Stephan Trio," 24 Ekim'de "Volkan Öktem #7," 25 Ekim'de "Dhafer Youssef," 26 Ekim'de "Cristina Branco," ve 30 Ekim'de "Goldmund Quartet" konserleri yer alacak.

Çeşitli Etkinliklerle Dolu Bir Sezon

Sezon boyunca dünyaca ünlü sanatçılar tarafından verilecek masterclasslar, fuaye söyleşileri, Beş Çayı Konserleri ve "Genç Müzisyenlere Destek Programı" da devam edecek.

CRR'nin güncel programına ulaşmak için sosyal medya hesapları ve crrkonsersalonu.ibb.istanbul web adresini ziyaret edebilirsiniz.