DOLAR
34,15 -0,02%
EURO
38,17 0%
ALTIN
2.923,42 -0,32%
BITCOIN
2.230.350,1 0,76%

Cenin'deki Filistinli Ailelerin Dramı: İsrail Ordusu Göç Zorbalığı Uyguluyor

Cenin'de İsrail ordusunun aileleri yerinden etmesi ve yaşanan insani kriz üzerine bir Filistinli kadının yaşadığı süreci aktaran açıklamalar.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 18:53
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 18:53

Cenin'deki Filistinli Ailelerin Dramı: İsrail Ordusu Göç Zorbalığı Uyguluyor

Cenin'deki Filistinli Ailelerin Zor Durumu

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin bölgesindeki Filistinli aileler, İsrail ordusunun son günlerdeki saldırıları nedeniyle evlerinden zorla çıkarıldıklarını belirtiyor.

İsrail Ordusunun Saldırıları ve Etkileri

Filistinli kadın Urube eş-Şelebi, AA muhabirine verdiği demeçte, "İsrail ordusu evimize şiddetle ateş açtı" diyerek, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Şelebi, evlerinin El-Hisan meydanına yakın olduğunu vurgulayarak, "Evimizin camları kırıldı ve kurşunlar duvarları deldi. Bu da bizi yardım ve ateşkes çağrısı yapmaya zorladı." dedi.

Göçe Zorlanma ve Yerinden Edilme

Şelebi, "Evimizin basılması sonucu bizi bir odada alıkoydular. Kimliklerimizi ve cep telefonlarımızı kontrol ettikten sonra kardeşimi gözaltına aldılar" diyerek, yaşadıkları baş döndüren durumu açıkladı. Ayrıca, kendilerine evlerini terketmeleri için "dakikalar tanındığını" belirtti.

Yaşanan İnsani Kriz

Cenin'deki insani durumun çok zorlaştığını ifade eden Şelebi, "Mülteci kampında elektriğin ve suyun tamamen kesilmesinin yanı sıra gıda sıkıntısı çekiyoruz ve bu yüzden bölge sakinleri zor durumda." şeklinde konuştu.

İsrail'in Askeri Operasyonları ve Sonuçları

İsrail, 28 Ağustos'ta Batı Şeria'nın kuzeyindeki mülteci kamplarına yönelik en büyük operasyonlarından birini başlattığını duyurmuştu. 4 gün süren saldırılar sonucunda, 26 Filistinlinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaşanan saldırılarda ise toplamda en az 672 Filistinli yaşamını yitirdi.