DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.152.049,49 0,02%

Cenin'deki Saldırılar Üçüncü Gününde Devam Ediyor

İsrail ordusunun Cenin'de sürdürdüğü saldırılar, bölgede gerginliğin artmasına neden oldu.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 10:43
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 10:43

Cenin'deki Saldırılar Üçüncü Gününde Devam Ediyor

Cenin'de Saldırılar Devam Ediyor

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlar, üçüncü gününde şiddetini artırarak sürüyor. 28 Ağustos Çarşamba günü başlayan saldırılar, özellikle Cenin kentinde yoğunlaşmış durumda.

Görgü Tanıklarının İddiaları

Yerel halkın beyanlarına göre, İsrail güçleri Cenin Mülteci Kampı, ez-Zebabide beldesi ve çevresindeki alanlarda evlere baskınlar düzenleyerek Filistinlileri sorguladı. Saldırılar sonrası bölgede sık sık silah sesleri ve patlamaların duyulduğu aktarıldı.

İsrail'in Altyapıya Zararları

İsrail ordusunun, çatışmaların meydana geldiği bölgelerde takviye birimler gönderdiği ve birçok iş makinesi ile altyapıyı tahrip ettiği belirtildi. Zebabide beldesinden bir sakin, Ahmed Türkmen, yaptığı açıklamada, "İsrail askerleri, beldemize baskın düzenleyerek bir grup Filistinliye ateş açtı ve bir aracı ateşe verdi" dedi. Türkmen, askerler çekildikten sonra yerlerde kan gördüklerini ifade etti.

Çeşitli Şehirlerdeki Durum

İsrail, 28 Ağustos'ta Cenin, Tulkerim ve Tubas bölgelerine yönelik en yoğun saldırılarını başlattığını duyurmuştu. Tulkerim'de 48 saat süren operasyondan sonra, 4 Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve birçok kişinin gözaltına alınmasının ardından İsrail askerleri bölgeden geri çekildi.

Tubas kentine ait el-Faria Mülteci Kampı'na düzenlenen 30 saatlik saldırıda da benzer olaylar yaşandı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail ordusu ve yerleşimcilerin saldırıları sonucu en az 670 Filistinli hayatını kaybetti.