DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.246.248,44 0,14%

Cenin Hastanesi'nde Hayati Tehlike: Gıda ve İlaç Yetersizliği

Cenin Hastanesi'nde 180 hasta, gıda ve ilaç sıkıntısı yaşıyor. Cenin Valisi, durumu kritik olarak nitelendiriyor.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 18:33
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 18:33

Cenin Hastanesi'nde Hayati Tehlike: Gıda ve İlaç Yetersizliği

Cenin Hastanesi'nde Gıda ve İlaç Krizi

İsrail'in uzun süredir abluka altında tuttuğu Cenin Hastanesi'nde, hastalar ciddi bir tedavi kriziyle karşı karşıya kalıyor. Cenin Valisi Kemal Ebu Rubb, hastanede 180 hasta ve 75 sağlık personelinin gıda ile ilaçtan mahrum kaldığını açıkladı.

İsrail'in Saldırıları ve Abluka

28 Ağustos'tan bu yana, Cenin kenti İsrail askerlerinin saldırılarına maruz kalmaya devam ediyor. Vali Ebu Rubb, bu son saldırıların, daha önceki işgallerden çok daha sert ve kapsamlı olduğunu ifade ederek, kent altyapısının da hedef alındığını vurguladı.

Cenin'deki Sıkıntılar ve Baskılar

Ebu Rubb, "İsrail hükümeti, bu baskılarla mülteci kamplarından zorunlu göçü hedeflemektedir," dedi. Kent, dört ana bölgeye ayrılmış durumda ve tüm bölgeler kapatılmıştır. Ebu Rubb, evlerin büyük tahribata uğradığı ve halkın zorla sorguya çekildiği bilgisini verdi.

Ablukanın Son Bulması Talebi

Cenin Valisi, hastane ve sağlık merkezlerinin abluka altında kalmasının sona ermesini talep etti. Ayrıca, mevcut tahribatın boyutlarının değerlendirilebilmesi için İsrail ordusunun kentten çekilmesini beklediklerini belirtti.

Yaz Kampları Saldırısı

İsrail, 2002 yılında başlayan İntifada'dan bu yana en yoğun saldırıları Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerinde gerçekleştirdi. Özellikle Cenin, bu saldırılardan en fazla etkilenen yerlerden biri oldu. Tubas'taki El-Faria ve Tulkerim'deki Nur Şems mülteci kamplarından sonra, Cenin'deki saldırılar hâlâ devam etmektedir.