DOLAR
34,1 0,39%
EURO
37,71 0,34%
ALTIN
2.914,48 0,36%
BITCOIN
2.077.198,98 0,04%

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Antalya'da Turizm Temsilcileriyle Buluştu

Özgür Özel, Antalya'da turizm sektörü ile yaptığı toplantıda, İsrailli turistlerin Türkiye'ye güvenle gelebileceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 18:35
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 18:35

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Antalya'da Turizm Temsilcileriyle Buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da Turizm Temsilcileriyle İşbirliği Toplantısı Düzenledi

Antalya'da bir otelde, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, turizm alanındaki sorunları ve çözümleri gündeme taşıdı.

“Hedefimiz Birlik ve Beraberlik”

Turizm sektörünün önemine dikkat çeken Özel, “Burada siyaset yapmaktan ziyade, ulusal meselelerin ön plana çıktığı bir konuda birlikte hareket etmenin önemini vurgulamamız gerekiyor.” dedi.

Antalya'nın Yatak Kapasitesi Artıyor

Özel, Antalya'daki turizm tesislerinin sayısını ve yatak kapasitesini aktararak, “Antalya'da toplam 2,656 turizm tesisi bulunmakta, bunların 1,672'si basit belgeli, 984'ü ise işletme belgeli. Yakın gelecekte yeni yatırımlarla yatak kapasitemiz 600 bine ulaşacak.” diye belirtti.

Turizm Sektörünün Ekonomiye Katkısı

Dış politikada yapılan hatalara değinen Özel, “Turizm, yerinde ihracat yapan bir sektördür. Herkesin bu sektöre dikkat etmesi gerekmekte. Kaybedilen her turist, ülkemiz ekonomisinde ciddi kayıplara yol açabiliyor.” dedi.

İsrailli Turistlere Mesaj

Bir gazetecinin İsrailli turistlerin Türkiye'ye gelip gelemeyeceğiyle ilgili sorusuna da yanıt veren Özel, “İsrailli turistler gönül rahatlığıyla Türkiye'ye gelebilir. Biz, İsrail halkının değil, onun faşist yönetiminin karşısındayız.” şeklinde konuştu.

Turizmin Geliştirilmesi İçin Yenilikler

Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için raylı sistemlerin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Özel, ayrıca turizm alanındaki finansal desteklerin artırılmasının önemini de vurguladı.

Özgür Özel, sektörde istihdamın artırılması ve yapısal sorunların çözüme kavuşturulması için çağrıda bulunarak, Antalya'daki turizmin yıl boyunca sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini belirtti.