DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,91 0,01%
ALTIN
2.915,35 0,39%
BITCOIN
2.109.451,45 -1,33%

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Kapalı oturuma acilen ihtiyaç var'

Özgür Özel, TBMM resepsiyonunda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:32
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:32

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Kapalı oturuma acilen ihtiyaç var'

Özgür Özel'den Acil Kapalı Oturum Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen TBMM resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, Cumhurbaşkanı'nın Meclis kürsüsünden yaptığı, "İsrail Türkiye'ye saldıracak" açıklamasını değerlendirerek acil bir kapalı oturuma ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kapalı Oturumun Gerekliliği

Özel, "Ülkenin Cumhurbaşkanı böyle bir açıklama yapıyorsa, Meclis'in acilen bilgilendirilmesi gerekli. Bu nedenle kapalı oturumun yapılması şart" ifadesini kullandı.

Parti İçi Tartışmalara Yanıt Veremem

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada yaptığı açıklamalara ilişkin soruya yanıt veren Özel, bunun parti içi bir mesele olduğunu belirterek, "Bu konuda burada bir cevap vermem doğru değil" dedi.

Uluslararası Destek Çağrısı

İsrail'in uyguladığı devlet terörünü sürekli dile getirdiklerini belirten Özel, "Uluslararası toplumu bu konuya acilen harekete geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde Orta Doğu'daki dengeler daha da bozulacak" dedi.

Medya ve Siyasi Tehditler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basına yönelik tehditleri hatırlatıldığında ise Özel, "Tehditler vız gelir, tırıs gider. Eğer gazetecilere zarar gelirse azmettirici bellidir" diyerek bu tavrı kınadı.

Filistin Ziyareti ve Anayasa Üzerine

Filistin'e bir ziyaret gerçekleştireceklerini açıklayan Özel, "Bu ziyarette sosyalist enternasyonal toplantısı düzenlemeyi planlıyoruz" dedi. Ayrıca yeni anayasaya dair de mevcut anayasaya riayet edilmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle Meclis kürsüsünde yapılan açıklamaların ciddiyetine dikkat çeken Özel, bu meselelerin hemen müzakere edilmesi gerektiğini ifade etti.