DOLAR
34,25 -0,04%
EURO
37,61 0,02%
ALTIN
2.922,49 -0,09%
BITCOIN
2.178.807,1 -1,63%

Çin, Pakistan'daki Terör Saldırısını Kınadı

Çin, Karaçi'deki terör saldırısında iki vatandaşının yaşamını yitirmesi üzerine sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 09:25
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 09:25

Çin, Pakistan'daki Terör Saldırısını Kınadı

Çin, Pakistan’daki Terör Olayına Yanıt Verdi

Çin, Pakistan'ın Karaçi şehrinde düzenlenen ve iki Çin vatandaşının hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısını şiddetle kınadı. Saldırı sonrası, Çin'in İslamabad Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklama ile Pakistan hükümetine olayı derhal soruşturması ve sorumluları adalet önüne çıkarması çağrısında bulunuldu.

Saldırı Detayları

Dün gece, Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınlarında, Çinli bir elektrik şirketinin çalışanlarını taşıyan araç konvoyuna bombalı bir saldırı düzenlendi. Olayda, iki Çin vatandaşının yanı sıra, en az 17 kişi yaralandı. Saldırının, ayrılıkçı Belüç Kurtuluş Ordusu (BLA) tarafından üstlenildiği bildirildi. Açıklamanın İçeriği

Çin'in yapmış olduğu açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dilekleri iletilirken, Pakistanlı yetkililerden, ülkede yaşayan Çin vatandaşlarının, projelerinin ve kurumlarının güvenliğini sağlamak için etkili tedbirler almaları istendi.

Artan Saldırılar ve Güvenlik İhtiyacı

Son yıllarda, Pakistan'daki terör saldırılarının artışı, Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi çerçevesinde yürüttüğü projelerini tehdit eder hale geldi. Özellikle, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru kapsamında yürütülen büyük ölçekli enerji ve altyapı projeleri, saldırılara hedef olmaktadır. Örneğin, bu yıl mart ayında Belücistan'daki bir hava üssü ve limana saldırılar gerçekleştirilmişti. Ayrıca, 25 Mart’ta Hayber-Pahtunhva eyaletinde Çinli mühendisleri taşıyan bir konvoya düzenlenen saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmişti.