DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.243.267,04 0,27%

Çorum'da Sağanak ve Dolu Felakete Yol Açtı

Çorum'da etkili olan sağanak ve dolu, köylerde su baskınlarına ve yol kapanmalarına neden oldu.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 00:00
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 00:00

Çorum'da Sağanak ve Dolu Felakete Yol Açtı

Çorum'da Sağanak ve Dolu Etkisini Hissettiriyor

Çorum'un Sungurlu ilçesinde meydana gelen sağanak yağış ve dolu, bölgedeki birçok köyde büyük hasara sebep oldu. Özellikle Arifegazili, Hacıosman ve Sarıcalar köyü çevrelerinde etkili olan bu olumsuz hava koşulları, birçok evin su basmasına ve yolların ulaşıma kapanmasına yol açtı.

Felç Geçiren Altyapı ve Taşan Dereler

Yağışlar nedeniyle bazı derelerin taşması, Hacıosman köyündeki kullanılmayan dört evin duvarının yıkılmasına neden oldu. Çamur birikintileri nedeniyle köy yollarında ulaşım problemi yaşanırken, Çorum-Ankara kara yolunun Arifegazili köyü yakınlarında ve Sungurlu-Alaca kara yolunun Ekmekci köyü çevresinde de aksama görüldü.

Yardım Ekipleri Bölgeye Sevk Edildi

Yağışların ardından İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Sungurlu Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgeye yönlendirildi. İş makineleri, hasar gören yolları açma çalışmalarına başlarken, AFAD ekipleri de hasar tespiti ve yardım faaliyetleri için bölgedeydi.

Muhtarın Açıklamaları

Arifegazili köyü muhtarı Şükrü Yadigar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saat 20.30 sularında başlayan yağış hala devam ediyor. Bu yağış, köyümüzü adeta felç etti. İçme suyu hattı boruları, kilitli parke taşları ve asfalt yerinden söküldü. Dere yatağı çevresine yaklaşık 500 metre taşma oldu. Hayatımda böyle bir durumla karşılaşmadım," dedi. Muhtar, hasarın boyutlarının sabah daha iyi anlaşılacağını ve yetkililerden acil yardım beklediklerini sözlerine ekledi.