DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
38,02 0,31%
ALTIN
2.879,52 -0,18%
BITCOIN
2.168.758,19 -0,55%

Çorum'da Şiddetli Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, etkili yağışlar nedeniyle bazı yolların kapandığını ve hasar tespit çalışmalarının başladığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 01:01
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 01:01

Çorum'da Şiddetli Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Çorum'da Kuvvetli Yağışlarla Mücadele

Çorum'un güney ve batı bölgelerinde etkili olan yağışlar, büyük sorunlar yaratmaya başladı. Vali Zülkif Dağlı, akşam saatlerinde düşen sağanak ve dolu yağışının metrekareye 50 kilogramın üzerinde olduğunu duyurdu.

Su Baskınları ve Yol Kapanmaları

Yağışların etkisiyle Sungurlu ilçesi ve çevresinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne birçok ihbar ulaştı. Vali Dağlı, Hacıosman ve Sarıcalar köylerinde bazı evlerde ve ahırlarda su baskınları yaşandığını, köy yollarında da bozulmalar meydana geldiğini belirtti. Destek Ekiplerinin Görevlendirilmesi

Sungurlu Belediyesi'nden 3 kişilik bir ekip ve bir araç, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 2 kişilik bir ekip ile birlikte bir araç ve Sungurlu İlçe Özel İdaresinden de 2 kişilik bir ekip ile bir iş makinesi bu bölgeye sevk edildi.

Kapalı Yollar ve Hasar Tespit Çalışmaları

Alaca-Sungurlu kara yolunun sel sebebiyle kapandığı ve İskilip-Tosya kara yolunun 5. kilometresinde heyelan nedeniyle yola kayaların düştüğü bilgisi de gündeme geldi. Karayolları ekipleri, yolların ulaşıma açılması için çalışmalara başladı.

Bayat ilçesine bağlı İshaklı köyündeki bir evin çatısının ve bir garajın yıkılması sonucu da hasar tespit çalışmaları gerçekleştirilecek. Vali Dağlı, Koparan mevkisinde yağış miktarının 50 kilogramı aştığını belirterek, vatandaşların dikkatli olmalarını tavsiye etti.