DOLAR
34,25 -0,01%
EURO
37,61 0,07%
ALTIN
2.879,55 1,06%
BITCOIN
2.137.267,86 1%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze Soykırımının 1. Yılını Anmak İçin Açıklama Yaptı

Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki soykırımının bedelini er ya da geç ödeyeceğini vurguladı ve insanlığın geleceğine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:32
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze Soykırımının 1. Yılını Anmak İçin Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılı kapsamında önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, bu süreçte yaşananların asla unutulmaması gerektiğini belirtti.

İsrail'in İnsanlığa Karşı İşlediği Suçlar

"Unutulmamalıdır ki İsrail 1 yıldır uyguladığı soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecektir" diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, Hitler örneğine atıfta bulunarak, "Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa, Netanyahu ve onun çetesi de aynı şekilde durdurulacaktır" şeklinde konuştu.

Gözyaşları İçinde Yaşanan Kayıplar

Erdoğan, mesajında, "Tam 365 gün önce hayatını kaybeden çoğu çocuk ve kadın olan 50 bin kişinin vahşice katledildiğini" vurguladı. Ayrıca, Gazze'deki hastaneler, ibadethaneler ve okulların artık ayakta olmadığını ifade etti.

Uluslararası Topluma Çağrı

Cumhurbaşkanı, "Soykırım, işgal ve istila politikalarının artık bir son bulması gerektiği" çağrısında bulundu. "Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır" diyen Erdoğan, Türkiye'nin İsrail hükümetinin karşısında durmaya ve dünyayı da bu duruşa çağırmaya devam edeceğini belirtti.

Videolu Paylaşım

Erdoğan, mesajıyla birlikte, Gazze'deki soykırımın 1. yılına ilişkin hazırlanan bir videoyu da paylaştı. Videonun sonunda ise dört dilde, "İsrail'in işlediği soykırım Filistinlileri öldürüyor. İsrail'in işlediği soykırım insanlığı öldürüyor" mesajı yer aldı.