DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.247.145,46 -0,21%

Erdoğan, Netanyahu'nun bölgesel çatışmayı kızıştırma planlarını sert bir şekilde eleştirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bölgede çatışmayı tırmandırma planlarına karşı sert bir uyarıda bulundu, Batı'nın dolaylı destek verdiği bu planların potansiyel felaket sonuçlarına dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 12:55
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 15:29

Erdoğan, Netanyahu'nun bölgesel çatışmayı kızıştırma planlarını sert bir şekilde eleştirdi!

AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayramın İkinci Günü'nü kutlayarak, bölgedeki gerginliklerin artışından derin endişe duyduğunu ifade etti. Özellikle İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu hedef alan Erdoğan, Batı'nın sessiz onayıyla bölgede çatışmaları genişletme planları kurduğunu iddia etti ve bu durumun bölgeyi kaosa sürükleyebileceğini belirtti.

Erdoğan'ın Endişeleri ve Eleştirileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu'nun iddia edilen stratejisini yeniden kınayarak, bölgesel istikrar için potansiyel kötü sonuçları vurguladı. Orta Doğu'daki İslam dünyasından ve komşu ülkelerden birlik ve kararlı eylem çağrısında bulundu.

erdoğan açıklama

Bölgesel Diplomatik Çabalar

Bayramın İkinci Günü kutlamaları sırasında Erdoğan, İslam dünyasının önde gelen ülkelerinin liderleriyle temaslarını sürdürdü ve Gazze, Lübnan, Sudan ve diğer çatışma bölgelerindeki insani krizlere dikkat çekti. İsrail'in devam eden askeri müdahalelerini insanlık dışı ve kabul edilemez olarak nitelendiren Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'e olan kararlı desteğini vurguladı.

Uluslararası Tepki ve Türkiye'nin Duruşu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı güçlerin Netanyahu'nun politikalarını desteklediğini iddia ederek, insan hakları ve adalet konusundaki açıklamalarına rağmen bu ülkelerin çelişkili tutumlarını eleştirdi. Norveç, İrlanda, Slovenya ve Ermenistan gibi ülkelerin Filistin'i resmen tanıma kararlarını övdü ve diğer ülkeleri de İsrail'in etkisini dengelemek için benzer adımlar atmaya çağırdı.

İç ve Dış Politika Uyumları

Erdoğan, Türkiye'nin tarihsel olarak Filistin'e olan desteğini yineledi ve geçmiş Osmanlı ve Türk çabalarıyla paralellikler çizdi. Türkiye'nin duruşuna yönelik yapılan eleştirilere karşı çıkarak, ülkenin güçlü bir şekilde hak ve adaletten yana tavır alacağını ve dünyanın güçlüleri karşısında ezilenleri savunacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhur İttifakı’nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı, doğrudan ittifakın birliğine ve bütünlüğüne yapılmış sayılır. Bu tür saldırılara asla geçit vermeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı, sapasağlam ayaktadır, birdir, bütündür ve sarsılmadan ayakta kalacaktır. Hem Sayın Devlet Bahçeli hem de ben; yapılan saldırıları, fitne çabalarını ve bu saldırıların arkasındaki aklı net biçimde görmekteyiz. Önceki gün yapılan MYK toplantısında bazı illerimizde nöbet değişimine gittik. Kendi takvimimiz ve harekat planımız çerçevesinde başka tasarruflarda da bulunacağız.