DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.125.825,51 0,55%

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Adana'da önemli açıklamalarda bulunarak bölgedeki gelişmeleri ve savunma sanayinin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 18:10
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 18:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Adana'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da gerçekleştirilen TEKNOFEST'te önemli mesajlar verdi. Konuşmasında, bölgedeki barış ve huzur çabalarının İsrail tarafından engellendiğini belirterek, "Bölgede ateşkese, barışa ve huzura her yaklaşıldığında, İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyona imza atıyor. Ateşi tüm bölgeye yaymak, coğrafyamızı kana ve gözyaşına boğmak için her yola başvuruyorlar," dedi.

Bölgedeki Barış Sürecine Engel Olunuyor

Uluslararası hukukun ihlal edildiğine dikkat çeken Erdoğan, "İsrail'in, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i 'istenmeyen kişi' ilan etmesi, utanç verici bir durumdur. Bu yaklaşım, çocuklara dahi zarar veren bir cinnet haliyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor," şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Savunma Sanayi Vurgusu

Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayindeki gelişmelere de değinerek, “Dışa bağımlılığımızı en aza indirmeye çalışıyoruz. Yerli ve milli üretimi güçlü bir şekilde destekleyiyoruz. Teknolojiyi sadece kullanan değil, tasarlayan ve üreten bir ülke olma hedefindeyiz,” dedi. Ayrıca, “Tanklardan gemilere, insansız hava araçlarına kadar geniş bir alanda güçlü bir yerli üretim kapasitesine sahibiz,” ifadelerini kullandı.

Gençlere Verilen Önem

Ruhunu ve enerjisini gençlerden aldığına işaret eden Erdoğan, “Yerli ve milli olsun” diyerek çırpınan gençler oldukça, vatan daima güvende olacaktır,” dedi. Gençlere olan güveninin altını çizen Cumhurbaşkanı, onlarla birlikte yürümekten gurur duyduğunu vurguladı.

Programdan Notlar

TEKNOFEST boyunca Erdoğan, festivalin paydaşlarıyla fotoğraf çektirdi ve başarı gösteren gençlere ödüllerini verdi. Ayrıca T3 Vakfı Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek TEKNOFEST pozu verdi. Programa, sanayi ve teknoloji alanında önemli isimler de katıldı.