DOLAR
34,17 0,02%
EURO
37,86 0%
ALTIN
2.922,93 0,13%
BITCOIN
2.088.547,81 -0,48%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Yasama Yılında İsrail Saldıganlığını Kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama yılı açılışında İsrail'in saldırgan tutumunu eleştirdi ve Türkiye'nin duruşunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 17:31
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 17:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Yasama Yılında İsrail Saldıganlığını Kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı vesilesi ile yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırgan tutumunun Türkiye'yi de tehdit ettiğini belirtti.

İsrail'in Provokasyonları

Erdoğan, "İsrail saldırganlığı, her fütursuz açıklamayla görüyoruz ki, Türkiye'yi de içine almaktadır. Vatanımız için, milletimiz için, bağımsızlığımız için, bu saldırganlığa, bu devlet terörüne, elimizdeki her imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz." dedi.

İsrail'in Hamas ile yapılan ateşkese yönelik herhangi bir zorlayıcı adım atmadığını ifade eden Erdoğan, "Susmak, bu soykırım şebekesinin saldırganlığından kurtaramaz. Türkiye olarak hakkı söylemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Antakya ile Gazze Arasındaki Mesafe

Meclis konuşmasında Hatay ile Gazze arasındaki mesafenin yalnızca 170 kilometre olduğunu kaydeden Erdoğan, "Antakya ile Gazze arası, Ankara ile Aydın arası kadardır. İşgal ve terör hemen yanı başımızda" dedi.

İsrail Karşısındaki Durum

Erdoğan, "Türkiye, bedeli her ne olursa olsun, İsrail'in karşısında durmaya devam edecektir." diyerek, Türkiye'nin eylemlerinin dünya çapında bir 'insanlık cephesi' oluşturma çabası olduğunu vurguladı.

Meclis’in Rolü ve Sorumlulukları

Cumhurbaşkanı, TBMM'nin sadece Türkiye için değil, çevredeki mazlum halklar için de umut kaynağı olduğunu belirterek, Meclis'in vakar, sağduyu ve uzlaşı içinde hareket etmesinin kritik olduğunu vurguladı. "Meclis'teki uyum, Türkiye'nin huzuruna kapı aralayacaktır," dedi.

Erdoğan, üzerindeki ağır sorumluluğun farkında olduklarını ve milli birliğin korunması için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.