DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.248.437,36 0,04%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Duhoklu İş İnsanıyla İlgili Açıklama

Cevdet Yılmaz, Duhoklu iş insanının öldürülme iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 11:34
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 11:34

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Duhoklu İş İnsanıyla İlgili Açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da bir Duhoklu iş insanının "ana dilini konuştuğu için öldürüldüğü" yönündeki iddialar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ilk incelemelerin, yaşanan olayın Kürtçe konuşma ile bağlantısının olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Provokatif Açıklamalar Yanlış

Hayatını kaybeden iş insanı Hakim Lokman ile ilgili sosyal medya paylaşımında bulunan Yılmaz, "Sadece ana dilini konuştuğu için katledildiği" şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, bunun siyasi amaçlarla yapılan bir çarpıtma olduğunu dile getirdi.

Hükümetin Politikasını Vurguladı

Yılmaz, "Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla herhangi bir sorunumuz yoktur. Sorunumuz, ülkemizi bölmeye çalışan emperyalist güçlerle ve terör odaklarıyladır," diyerek, AK Parti hükümetlerinin, vatandaşların ana dilleri konusunda gerçekleştirdiği reformları hatırlattı.

Suç ve Terör Propagandası

Terör propagandasının her dilde suç olduğunu söyleyen Yılmaz, sadece Kürtçe konuştuğu için birine karşı saldırı olursa bunun herkes tarafından kınanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, "Ayrıntılı bilgi edinmeden ve resmi açıklamaları beklemeden kimlikler üzerinden siyasi istismar yapmak doğru değildir," dedi.

Olaya Dair İlk İncelemeler

İstanbul'daki üzücü olayda hayatını kaybeden kişinin katil zanlısının Batmanlı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, olayın farklı tartışmalardan kaynaklandığını belirtti. Adaletin yerini bulacağını ve suçluların adli süreçlerde cezalandırılacağını sözlerine ekledi.