DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.248.966,48 0,02%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'Famagusta' Dizisine Sert Tepki

Cevdet Yılmaz, 'Famagusta' dizisinin Rum propagandası içerdiğini belirtti ve tarihi gerçeklerin çarpıtılamayacağını vurguladı.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 19:33
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 19:33

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'Famagusta' Dizisine Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Sert Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dijital platformda yayınlanacak olan Rum yapımı "Famagusta" dizisine karşı bir tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, bu dizinin tarihi gerçekleri görmezden geldiğini ifade ederek, "Enosis hayalleriyle darbeye kalkışan, Kıbrıs Türkü'nü çocuk, yaşlı ayırmadan katleden Rum EOKA mezalimi film değil gerçekti." dedi.

Tarihi Gerçeklerin Önemi

Yılmaz paylaşımında, "Tarihi gerçekler senaryolarla örtülemez. Dijital yayın platformları Rum propagandasına alet olmamalıdır." diyerek, bu tür projelerin dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz'ın Açıklamalarında Dikkat Çeken Noktalar

Cevdet Yılmaz, "Enosis hayalleriyle darbeye kalkışan EOKA'nın vahşetinin izleri, bugün hala Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) duruyor. Toplu mezarlar hala mevcut." şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, Barış Harekatı'nın önemine dikkat çekerek, "Barış harekatı olmasa, bugünkü huzurun sağlanamayacağını ve olası katliamların da önlenemeyeceğini kim garanti edebilir?" ifadelerini kullandı.