DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,63 -0,02%
ALTIN
2.912,51 0,25%
BITCOIN
2.202.703,22 -2,74%

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanından İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Sert Tepki

Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'deki soykırımının yıl dönümünde açıklamalarda bulundu ve bu vahşetin cezasız kalmayacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:57
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:57

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanından İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Sert Tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanından Sert Açıklama

Fahrettin Altun, sosyal medya üzerinden İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılına ilişkin önemli mesajlar paylaştı.

Gazze'deki Soykırımın Yıl Dönümü

Altun, yaptığı açıklamada, "Yakın tarihin gördüğü en büyük zulümlerden biri olan bu vahşet, elbette cezasız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı. Altun, İsrail'in bir yıldır Gazze'de soykırım gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail, adeta gözü dönmüş bir şekilde hukuk, ilke, ahlak ve sınır tanımayarak sivil, masum, sağlık çalışanı ve gazeteci demeden katliamlar yapıyor. Gören gözleri dehşete düşüren, yürekleri yakan bu vahşet, insanlığın ortak vicdanını yaralıyor."

Uluslararası Topluma Çağrı

Altun, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in 50 bine yakın Filistinliyi katlettiğini, insanların en temel ihtiyaçlarına ulaşmasını engellediğini vurguladı. "Bu zulümlerinin hesabını er ya da geç verecektir. Bir kez daha İsrail'in Gazze'deki soykırımında hayatını kaybeden Filistinlileri rahmetle anıyor; tarihin utanç sayfalarında yerini alan bu soykırımı lanetliyoruz." diyerek, uluslararası topluma çağrıda bulundu.

"Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, masum insanların yanında, zulmün karşısında yer almaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulunarak, direniş mesajı verdi.