DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,63 -0,02%
ALTIN
2.912,51 0,25%
BITCOIN
2.202.703,22 -2,74%

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Gazze'deki Soykırımın 1. Yılını Anıyor

İletişim Başkanlığı, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılı dolayısıyla önemli bir paylaşımda bulundu.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:07
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:07

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Gazze'deki Soykırımın 1. Yılını Anıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Önemli Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılına ilişkin çarpıcı ifadelere yer veren bir paylaşımda bulundu. "İsrail'in attığı bombalarla yalnızca 42 bini aşkın Filistinliyi değil, insanlığın adalet inancını ve bir arada yaşama umutlarını da öldürüyor." denildi.

Uluslararası Tepkilerin Önemi Vurgulandı

Yapılan sosyal medya paylaşımında, İsrail'in tam bir yıldır dünyanın gözü önünde masumları, çocukları ve kadınları katlettiği dile getirildi. Açık hava hapishanesine dönüşen Gazze’de, 2 milyondan fazla Filistinlinin içinde bulunduğu zor durumun uluslararası toplum tarafından daha fazla dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

Paylaşımda ayrıca, "Tüm dünya çığlıklara kulaklarını tıkayıp masumlara sırtını dönse de Türkiye zulmün karşısında vicdanın sesi olmaktan, yaraları sarmaktan ve adaletin tecelli etmesi için her türlü adımı atmaktan hiçbir zaman geri durmayacaktır." ifadesi yer aldı.

Video Destekli Duyuru

Ayrıca, iletişim başkanlığının paylaşımında, İsrail'in Filistin topraklarındaki soykırımına Türkiye'nin karşı duruşunu anlatan bir video da paylaşıldı. Bu yıl dönümünde daha fazla ses çıkarılması gerektiğinin altı çizildi.